Ultima zi pentru înscrierea în clasa „zero”!

De Dan Lazar
Ultima zi pentru înscrierea în clasa „zero”!
Peste trei mii de cereri de înscriere a copiilor în învățământul primar au fost înregistrate, până miercuri, la nivelul unităților de învățământ din județul Arad.

Termenul limită până la care părinții sau tutorii legali își pot înscrie copiii în prima etapă este joi, 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învățământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere.

Ministerul Educaţiei notează că în zilele de 22 și 23 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al inspectoratului şcolar judeţen, candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24-30 martie.

După a doua săptămână (6-10 martie) din prima etapă rezervată înscrierii în învățământul primar pentru anul şcolar 2017-2018, au fost introduse 124.054 de cereri la nivel național. În judeţul Arad au fost înregistrate, până la data amintită, 2.689 de cereri, dintre acestea 2.284 vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2017, iar 405 cereri, copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2017.

Numărul cererilor a urcat însă până la 3.112, număr înregistrat în cursul zilei de miercuri, 15 martie, dintre acestea 99 fiind făcute online.
Cele mai multe cereri au fost, conform MEN, în judeţele Iaşi (5.541), Suceava (4.653) şi Cluj (4.497).

harta230Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !