Ultimul vot pentru majorare

De Adriana Barbu
4Comentarii
Ultimul vot pentru majorare
Aleşii municipali nu vor mai vota majorările tarifelor la apă şi canalizare, deşi acestea vor avea loc din trei în trei luni, ca la carte.

ARAD. Nimeni nu îi va mai putea arăta cu degetul. Au rezolvat această problemă delicată de care considerau că nu se fac vinovaţi. Şi au rezolvat-o cu ajutorul executivului din Primăria Arad, care a considerat că nu mai trebuie să fie blamaţi pentru faptele lor. Este vorba de consilierii locali municipali care au votat ieri majorarea tarifelor şi preţurilor la apă potabilă şi canalizare în municipiul Arad dar care au fost asiguraţi că a fost ultimul vot de acest gen pe care îl dau. De la majorarea viitoare, vor fi curaţi ca lacrima, iar presa nu va mai scrie că au votat iarăşi majorările.

Ieri, la momentul la care s-a supus la vot acest proiect de hotărâre, primarul a simţit nevoia să intervină pentru a le spune aleşilor că „am solicitat executivului de mult un act prin care să trecem peste aceste lucruri. Consilierii locali sunt puşi în situaţia jenantă, o dată la trei luni, să voteze ceva prevăzut de lege, majorarea tarifelor la apă şi canalizare cu rata inflaţiei, preţurile fiind date de agenţia naţională. V-am rugat, doamna secretară, să găsiţi o soluţie prin care CLM să mandateze pe cei din AGA să facă aceste ajustări iar proiectul să nu mai treacă prin CLM”.

O soluţie pe care secretara CLM o găsise de fapt şi o conturase într-un proiect de hotărâre, care va sta pe masa aleşilor municipali la viitoarea şedinţă CLM, cea de săptămâna viitoare. Soluţie despre care fuseseră oricum informaţi aleşii municipali, chiar şi cei din Opoziţie, la şedinţele pe comisii.

Nici un consilier nu ar fi protestat (şi oricum nu a făcut-o) cu privire la anunţatul proiect de mandatare a dreptului de ajustare a tarifelor la apă şi canalizare ale Companiei de Apă SA, regulă care se va aplica de acum în CLM.

Ultimul refuz

Opoziţia şi-a spus cuvântul doar la momentul la care s-a trecut la ultimul vot în plen legat de ajustarea tarifelor la apă şi canalizare. Cei opt consilieri ai Opoziţiei prezenţi în sală au votat împotriva majorării, aşa cum au făcut-o şi la penultima ajustare operată de companie. Vot electoral, ar spune unii. Noroc că noua hotărâre, care le va lua aleşilor povara de pe umeri, îi va scăpa şi de această acuză. Cât despre arădeni, cu sau fără votul consilierilor, vor plăti tot mai scump serviciile de furnizare a apei şi canalizarea. Din trei în trei luni. Fără întârziere.

Câteva probleme

Deşi discuţiile din CLM s-au păstrat în nota elegantă pe care au îmbrăţişat-o aleşii încă de la începutul acestui mandat, câteva conflicte financiare şi-au făcut loc între Opoziţie şi Putere. Banii daţi unei grădiniţe şi omisiunea unei alteia de pe lista de reabilitări au fost principalele puncte care i-au plasat pe aleşi în opoziţie. Doar şansa Aradului de a deveni capitală culturală europeană i-a unit pe aleşi, dar şi acolo s-ar cere o hotărâre, spun aleşii USL.

adriana.barbu@informmedia.ro

Taguri: , , , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor