Un an plin de evenimente la Școala Populară

De Eugen Rogojan
Un an plin de evenimente la Școala Populară
Școala Populară de Arte Arad va avea parte de un an încărcat de evenimente.

Programul Școlii Populare de Arte începe pe 22 februarie, cu „Sinteza formelor complexe”, o expoziție a claselor de grafică și desen grafic. Două zile mai târziu, clasa de actorie va oferi un spectacol cu ocazia zilei de Dragobete. Pe 26 februarie, clasele de design vor oferi arădenilor o expoziție de mărțișoare și felicitări, iar în prima zi a lunii martie, ardenii sunt așteptați laun recital de pian oferit de clasa profesorului Andreea Boca.

Zâmbete muzicale

Pe 7 martie, elevii îndrumați de Maria Horosni, vor susține un recital de pian sub titlul „Zâmbete muzicale”, în timp ce a doua zi, elevii Marianei Toma vor susține un recital de pian cu piese la patru mâini, „Pentru mămici și bunici”. Tot la un „Spectacol dedicat mamei” îi așteaptă și elevii clasei de actorie pe arădeni, pe data de 9 martie. Pe 12 martie va avea loc un concert de duete oferit de clasa de pian a profesorului Loredana Buga, iar pe 15 martie, grupul folcloric „Lioara” va pune în scenă spectacolul „De-ar veni primăvara…”. Pianul, chitara clasică, vioara și vocile celor de la canto clasic vor răsuna și ele, pe 21 martie, în cadrul unui concert de muzică clasică, în timp ce prima zi a lunii aprilie va fi destinată unui recital de poezie religioasă.

Festivaluri și expoziții

În cea de-a doua jumătate a lunii, pe data de 19 aprilie, la Muzeul Orășenesc Lipova, clasa de pictură a Școlii Populare de Arte va vernisa o expoziție. Unul dintre cele mai mari evenimente organizate de instituție va avea loc pe 15 și 16 mai. Este vorba despre Festivalul internațional de interpretare a muzicii ușoare „Pop Stars 2018”. Un alt eveniment „cu vechime”, ajuns la ediția cu numărul șapte, este „Evergreen”, concert de muzică de film, dans și cântece de odinioară, ce se va desfășura pe 24 mari. Și finalul lunii mai vine cu un festival dedicat muzicii ușoare, la Școala Populară de Arte. „Steluța de Cristal”, căci despre acesta este vorba, se va desfășura pe 30 mai.

Zilele școlii

Cea mai consistentă serie de evenimente oferite de Școala Populară de Arte Arad se va întâmpla între patru și opt iunie – Zilele Școlii Populare de Arte, eveniment ce va reuni toate clasele școlii, într-o serie de spectacole inedite. Zilele Școlii Populare vor aduce laolaltă evenimente precum „Sub semnul Unirii”, spectacol de muzică puplară, ușoară, pian și teatru, un concert clasic, o expoziție de pictruă, grafică, compoziție decorativă, artă digilată și fotografie, un recital tematic cu titlul „Îndrăgește muzica românească”. Tot atunci se va desfășura și un spectacol folcloric dedicat Centenarului Unirii, în cadrul căruia elevii școlii vor fi acompaniați de orchestra Rapsozii Zărandului.

Detalii şi surprize

Cu detalii despre fiecare eveniment în parte și despre alte surprize pregătite de Școala Populară de Arte Arad, vom reveni la momentul oportun. Instituția se află în subordinea Consiliului Județean Arad, fiind finanțată prin intermediul Centrului Cultural Județean Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !