Un autobuz numit dorință!

De Valentin Goran
Reactualizat la:
18Comentarii
Un autobuz numit dorință!
ARAD. Mai mulți arădeni doresc înființarea unei linii noi de autobuz care să lege Podgoria de zona 3 Insule pe perioada verii!

A venit căldura și odată cu ea a crescut și apetitul pentru ieșirea în natură! Tot mai mulți arădeni aleg să evadeze din agitația orașului și să își petreacă week-endul în pădure, fie la un grătar, fie la o plimbare pe bicicletă, fie la o baie, ori pur și simplu să se relaxeze printr-o plimbare. Una din zonele preferate de recreere și relativ la îndemână tuturor ar fi Pădurea Ceala. Aici sunt mai multe opțiuni pentru a petrece o zi de relaxare, pe lângă locurile de la liziera pădurii, sau de pe malul râului Mureș cum ar fi: Centrul de Vizitare al Parcului Natural Lunca Mureșului Arad, Lacul Măltăreț sau Zona 3 Insule. Mai mulți arădeni au trimis pe adresa redacției Jurnal arădean mai multe sugestii pentru înființarea de către CTP a unei linii de autobuz care să facă legătura, măcar în week-end, între Podgoria și zona 3 Insule. Totul, pe perioada verii. Şi asta pentru că spre Pădurea Ceala nu există nici un mijloc de transport în comun.

O rută nouă

„Avem o sugestie pentru Primăria Municipiului Arad și Compania de Transport Public Arad (CTP) ca pe perioada de vară să se introducă în zilele de sâmbătă și duminică o linie de autobuz din Podgoria până la Pădurea Ceala – Zona 3 Insule. Nu fiecare avem mașină, iar un taxi te costă destul de mult. Lumea ar mai merge în week-end la aer curat, recreere, un grătar, la plajă, la o terasă. Mai demult, exista o astfel de rută care mergea până la 3 Insule, la sfârșit de săptămână de 1 mai, 23 august ori când erau festivaluri”, a venit cu ideea Eugen M. Un alt arădean Raul D., care ne-a contactat oferindu-ne aceeași sugestie, completează: „Dacă ar exista o linie de autobuz între Podgoria și zona 3 Insule, autobuzul ar putea trece prin cartierul Confecții, să se oprească și la Piața Obor, deoarece pentru cei din cartierele Micălaca și Grădiște este o cale mult mai rapidă de acces spre piață decât cu tramvaiul. În week-end, autobuzele ce funcționează pe liniile 21 și 20 nu circulă”.

Așteaptă propunerea CTP

Reprezentanții municipalității spun că așteaptă o propunere din partea CTP. „Această problemă trebuie în primul rând analizată de către administrația CTP Arad,. Conducerea de aici trebuie să vadă dacă este eficientă înființarea unei linii noi și dacă se acoperă costurile. Dacă compania decide că e cazul înființării unei linii noi, atunci trebuie să vină cu o propunere în cadrul Consiliului Local urmând ca această problemă să fie dezbătută aici”, a declarat Corina Drăghici, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Arad.

Salută ideea cititorilor

Reprezentații Companiei de Transport Public Arad sunt interesaţi să ia în considerare posibilitatea înființării unei linii care să funcționeze în week-end pe perioada verii. „Noi ne-am bucura să avem călători care să beneficieze de serviciile noastre însă nu știm exact câți arădeni ar circula într-adevăr cu autobuzul spre această zonă. În urmă cu câțiva ani, tot pe baza unor cereri ale arădenilor am înființat mai multe linii printre care și o cursă care mergea spre zona 3 Insule. Din păcate, aceasta s-a dovedit ineficientă deoarece de cele mai multe ori aveam doar doi pasageri pe cursă. Vom analiza împreună cu cei de la Transport din cadrul Primăriei Arad această propunere și o să găsim cea mai bună soluție”, a declarat Mariana Birău, directorul CTP Arad. Reprezentanții Companiei de Transport mai spun că pentru a fi siguri că este o cerință certă din partea arădenilor va fi realizat un sondaj în următoarele săptămâni, „Vom realiza un chestionar în perioada imediat următoare pe pagina CTP Arad sau a Primăriei Municipiului Arad și, după ce vom obține rezultatele și vom analiza situația, vom lua o decizie”.

Ca atare, este posibilă înființarea unei linii noi de autobuz, dar pentru aceasta trebuie ca arădenii să confirme că au nevoie de acest nou traseu!

Mai mulți arădeni la aer curat

Reprezentanții Parcului Natural Lunca Mureșului Arad susțin această idee pentru că , în opinia lor, mai mulți arădeni s-ar bucura de natură și de aerul curat pe care îl oferă pădurea. „Dacă s-ar introduce o linie de autobuz care să lege centrul de Pădurea Ceala ar scădea și numărul de mașini care intră în număr tot mai mare în pădure”, a declarat Paul Hac, directorul Parcului Natural Lunca Mureșului Arad.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor