Un nou magazin Lidl lângă Gara Arad

De Diana Dutu
60Comentarii
Un nou magazin Lidl lângă Gara Arad
© FOTO: V.G.
Supermarketul ar urma să fie construit în vecinătatea „Casei Albe”, vizavi de Atrium Mall.

Se vorbeşte de ceva vreme prin oraş despre un nou supermarket Lidl. Şi nu sunt doar vorbe.

Primăria Municipiului Arad a confirmat pentru Jurnal arădean/Aradon că a primit o solicitare din partea Lidl România pentru a face un magazin pe Calea Aurel Vlaicu nr. 41-43. Dar unde anume? Căci între numerele 41-43 e localizată toată Calea Aurel Vlaicu începând de la „Casa Albă” până la intersecţia cu Calea Victoriei (UTA)… Şi tot acel teren aparţine fostei Uzine de Vagoane, deţinută în prezent de Astra Rail Industries. Deci, unde?

Ne lămureşte Radu Drăgan, arhitect șef al municipiului Arad: „Solicitarea este pentru un magazin Lidl în incinta Uzinei de Vagoane, în zona fostei turnătorii. Este undeva vizavi de Atrium Mall. Acolo unde a fost Apromat, fâşia de teren din Vlaicu, din stradă, până la strada Avrig care e înfundată în gardul Uzinei de Vagoane”. Hala în care funcţiona turnătoria este închisă încă de pe vremea când Uzina de Vagoane aparţinea americanilor. Polua foarte tare şi era considerată neperformantă din punct de vedere al producţiei, contrastând puternic cu tehnologia de secol XXI din restul fabricii. Ce mai, era o ruină. Spunem „era” pentru că din informaţiile noastre, nu prea mai este, a început deja demolarea ei”.

„Investiţie oportună”

Aşadar, în locul turnătoriei Uzinei de Vagoane se va naşte un supermarket Lidl. Al cincilea din municipiul Arad (după magazinele de pe Banu Mărăcine, din Vlaicu, Micălaca şi Aradul Nou).

„Realizarea investiţiei este oportună datorită situării amplasamentului în vecinătatea unei căi importante de circulaţie din municipiul Arad, astfel încât persoanele care tranzitează oraşul sau se îndreaptă spre alte zone vor beneficia, în egală măsură, de serviciile pe care le oferă acest spaţiu comercial” – arată iniţiatorii proiectului investiţiei. Proiectul vorbeşte despre un supermarket şi amenajări aferente (accese carosabile, parcări). Totul se va întinde pe o suprafaţă de 43.956 de metri pătraţi.

Când?

Când vom putea face cumpărături de la noul Lidl de lângă „Casa Albă”? Mai avem de aşteptat niţel. „Deocamdată sunt doar la fază de studiu de oportunitate, deci mai au de lucru câteva luni cu PUD-ul, după aceea vin la autorizare” – explică arh. Radu Drăgan.60Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor