Undă verde pentru internshipuri

De Andreea Pintea
Undă verde pentru internshipuri
Tinerii cu vârstă de peste 16 ani pot desfășura activități de tip internship – stagiatură plătită, legea intrând în vigoare din această lună.

O nouă reglementare extrem de importantă pe piața muncii. Începând din această lună, mai exact de sâmbătă 18 august, a intrat în vigoare Legea 176/2018 privind internshipul – n.r. stagiatura la locul de muncă. Practic, firmelor și instituțiilor publice li se permite să încheie contracte de internship cu tineri care au împlinit vârstă de 16 ani. Activitatea unui intern nu poate depăși cel mult 30 de ore pe săptămână, dar nu mai mult de 6 ore pe zi. „În situaţia internilor cu vârsta de peste 18 ani, în perioada de internship, tânărul intern va trebui să-și îndeplinească îndatoririle scrise în contract, putând să lucreze maximum 40 de ore pe săptămână, nefiind permisă efectuarea de ore suplimentare”, a punctat inspector șef ITM Arad, Ecaterina Isac.

Atenție la acte!

Angajatorii și tineri, deopotrivă trebuie să fie extrem de atenți la actele încheiate. „Dacă vor lucra cu interni fără să încheie înainte contracte de internship, în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii programului de internship, legea prevede amenzi de până la 20.000 de lei pentru firmele sau autoritățile care au încălcat această obligație”, a mai spus Isac.

Indemnizație de 50%

Cuantumul indemnizației datorate internului este egal cu cel puțin 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată și se acordă proporțional cu numărul de ore de activitate desfășurată. Contractul de internship nu va putea fi organizat pentru mai mult 720 de ore pe o perioadă de șase luni consecutive, iar cei care nu vor respecta acest principiu vor putea fi amendați cu sume cuprinse între 4.000 și 6.000 de lei.

Alte obligații

„Firmele sau instituțiile au obligaţia de a ţine evidenţa timpului în care internul îşi desfăşoară activitatea specifică din cadrul programului de internship, precum şi obligaţia de a prezenta această situaţie inspectorilor de muncă ori de câte ori este solicitat acest lucru. Acestora le revine, totodată, obligația să asigure pe parcursul desfăşurării programului de internship condiţiile de securitate şi sănătate în muncă prevăzute în Legea nr. 319/2006, cu modificările ulterioare precum și să pună la dispoziţia organelor de control contractul de internship, fişa de internship, precum şi documentele de evidenţă a activităţii prestate de intern, inclusiv dovada acordării indemnizaţiei pentru internship”, mai spune inspectorul șef din cadrul ITM Arad.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !