Ungaria nu „renunţă” la Transilvania

De Alin Gherasim
12Comentarii
Semjen Zsolt FOTO: JA
Semjen Zsolt FOTO: JA
Inaugurarea autostrăzii Nădlac-Mako şi a punctului de trecere a frontieră Nădlac-Csanadpalota a fost un nou prilej pentru reprezentanţii Guvernului maghiar de a trimite săgeţi către autorităţile din ţara noastră, dar şi de a redeschide subiectul „Transilvania”.

Aflat pe teritoriu românesc, la invitaţia autorităţilor din ţara noastră, vicepremierul maghiar Zsolt Semjen a felicitat partea română pentru autostrada care ne leagă de Occident, dar cam aici s-au oprit „strângerile de mână”. Aproape în întreg discursul său, Semjen a trimit atacuri spre autorităţile din România. „Pentru Ungaria este fundamental să aibă relaţii de bună vecinătate cu ţările vecine. Avem intenţia să avem şi cu România aceste relaţii. Consider că este deosebit de important să conectăm reţelele noastre de transport, energie şi comunicaţie”, şi-a început vicepremierul Ungariei discursul.

„Pentru Ungaria este foarte important realizarea posibilităţii de transport peste graniţe. Guvernul Ungariei şi-a fixat ca scop să costruiască toate autostrăzile până la graniţă. Iar inaugurarea acestei autostrăzi este o piatră de hotar în acest sens. Am o deosebită plăcere să ma gândesc la acea zi în care vom inaugura autostrada care va lega nordul Transilvaniei de Ungaria. Sper că acest lucru se va realiza cât de curând. Noi considerăm că este important să avem drumuri de mare viteză cu zonele din România locuite de maghiari”, a spus oficialul maghiar.

„Guvernul Ungariei are intenţia să dezvolte regiunile de lângă frontieră. Aşa că, pe lângă autostrăzi, avem nevoie de drumuri locale care să treacă peste graniţă. Anii trecuţi am construit nouă astfel de drumuri cu sprijin de la Uniunea Europeană. Din păcate, aceste drumuri nu au putut fi deschise pentru circulaţie. Profit de această ocazie pentru a invita partea română să îşi reconsidere refuzul şi să găsim o soluţie pentru ca locuitorii din zona de graniţă să se poată întâlni mai uşor”, a atacat Zsolt Semjen Guvernul României. Acesta s-a referit la faptul că, din cauza personalului redus al Poliţiei de Frontieră, nu au fost înfiinţate noi puncte de frontieră la toate drumurile transfrontaliere modernizate de cele două ţări. „Ţin să accentuez că suntem deschişi oricărei iniţiative care serveşte parteneriatul între cele două ţări, care întăreşte încrederea între cele două ţări”, şi-a încheiat discursul vicepremierul maghiar.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor