Ungureanu: „Extremismul politic nu tine de foame”

De Andreea Pintea
1Comentariu
Ungureanu: „Extremismul politic nu tine de foame”
Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu solicită adoptarea unei poziţii ferme împotriva extremismului.

ARAD. „Cred că împotriva oricărei forme de extremism există mijloace legale de acţiune. Unde discursul incită la segregare, la discriminare legea trebuie să intervină”, susţine senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice.

„În primul rând, clasa politică românească nu s-a pronunțat încă împotriva extremismului politic. Apelul meu de a fost pentru a avea o declarație oficială referitor la extremismul politic, la discursul politic care susține ura etnică, discriminarea rasială. Există tentația de a folosi inclusiv diferențele dintre comunitățile etnice, în încercarea de a câștiga voturi. Ne ridicam împotriva acestei practici. Cetățenii români, de orice naţionalitate, sunt în primul rând cetățeni români. În al doilea rând, găsesc surprinzător faptul ca puțini oameni politici români se referă la nevoile comunităților locale și tratează de undeva, de la înălțimea Olimpului, lucruri care ar trebui să ne intereseze pe toți: numărul şi siguranţa locurilor de muncă, infrastructura, problemele existente în sistemul de educaţie sau în cel sanitar. În al treilea rând, nu mai puţin important, cred că depăşirea acestei situaţii ţine de natura relațiilor bilaterale România-Ungaria. Credem că această relație merită orice efort din partea politicienilor proeuropeni, de ambele părţi – şi din România şi din Ungaria”, a declarat senatorul arădean.

Comunităţi în izolare

Președintele Forţa Civică a mai spus: „Cred că este incalificabil să ții în izolare comunități de români și maghiari din nordul Harghitei, lipsindu-le de căile de comunicație către judeţele limitrofe, condamnându-le la izolare, ceea ce conduce la sărăcie și – implicit – manipulare. Și mai cred că extremismul politic nu ține de foame. În schimb, construiește tragedii”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor