Uţu a vrut să fie mai liber

De Ioana Costas
12Comentarii
„Împăratul” Rohozneanu Foto: JA
„Împăratul” Rohozneanu Foto: JA
„Împăratul” a vrut să fie puţin mai liber la închisoare, însă nu a avut sorţi de izbândă.

Judecătoria Arad s-a dovedit a fi neînduplecată faţă de cererea înaintată de Uţu Rohozneanu, în vârstă de 47 de ani, în luna iunie. Atunci „Împăratul” a solicitat să-şi execute pedeapsa în regim semideschis. Soluţia Judecătoriei Arad a fost de „respingere a contestaţiei formulată de condamnatul Rohozneanu Uţu Claudiu, în prezent aflat în executarea pedepsei în Penitenciarul Arad, împotriva încheierii judecătorului de supraveghere a privării de libertate delegat la Penitenciarul Arad. Menţine încadrarea în regimul închis de executare a pedepsei pentru condamnatul Rohozneanu Uţu Claudiu”. Soluţia Judecătoriei Arad este definitivă. Judecătorii au decis să reanalizeze situaţia lui Uţu Rohozneanu – în ceea ce priveşte încarcerarea – în 5 iunie 2016. „Împăratul” se află după gratii din ianuarie 2009, atunci când a fost reţinut, alături de membrii clanului său pentru săvârşirea unor fapte de şantaj, ameninţare, loviri şi alte violenţe, distrugere şi tentativă de omor. Pentru faptele sale din acest dosar, Uţu Rohozneanu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Complicitate la trafic de droguri

În anul 2012, „Împăratul” a fost prins făcând trafic internaţional de droguri de mare risc din puşcărie, „organizând şi coordonând procurarea unei importante cantităţi de cocaină din Venezuela şi transportarea drogurilor de mare risc pe rută aeriană către Spania”. Autoritățile judiciare din Spania aveau informații cum că urmează ca în România să ajungă, via Spania, o cantitate semnificativă de cocaină, la ordinul ”Împăratului” și al complicilor săi. Unul dintre complicii săi a fost prins pe aeroportul Barajas – Madrid cu 3,7 kilograme de cocaină. După ce „omul lui” a fost prins, Rohozneanu a gândit un alt plan: ca drogurile să fie introduse în țară ascunse în bara unei mașini. Câteva luni mai târziu, alți doi membri ai grupării coordonate de „Împăratul” erau prinși în flagrant, de data aceasta în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, cu 1,5 kg de cocaină ascunse în bara de protecție a autoturismului cu care se deplasau.

Anii de puşcărie

În 2014, Uţu Rohozneanu a cerut contopirea pedepselor la care a fost condamnat (10 ani în dosarul DIICOT Arad şi 12 ani în dosarul de complicitate la trafic de droguri). Tribunalul Bucureşti a decis: „Contopeşte pedepsele şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare sporită cu 14 ani, o lună şi 20 de zile, urmând ca în final condamnatul să execute 26 de ani, o lună şi 20 de zile închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor”.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor