Văcean rămâne şef peste Filarmonică

De Adriana Barbu
4Comentarii
Alin Văcean
Alin Văcean
Cea de a doua comisie de evaluare a managementului de la Filarmonică i-a consolidat fotoliul lui Alin Văcean. Până când?

Alin Văcean rămâne directorul Filarmonicii de Stat Arad. Vestea a fost dată pe surse iniţial, încă de miercuri seara, imediat după evaluarea managerului Văcean, iar apoi aproape oficial, dacă am putea spune aşa, joi dimineaţa. Totul, în condiţiile în care nimeni nu se grăbeşte să facă anunţul oficial.

Membrii celei de a doua comisii de evaluare nu au reuşit să vorbească la unison, dar notele a doi dintre ei au valorat mai mult decât nota dată de consilierul Cătălin Lazurca. Oricât de mică ar fi fost nota consilierului local, se spune, dacă ceilalţi ar fi fost de partea managerului, aşa cum s-a dovedit a fi, judecata şefului Comisiei de cultură din CLM nu ar fi contat. Şi nici un a contat. Nici acum, la cea de a doua evaluare, nici la prima, când, deşi comisia nu i-a dat notă de trecere managerului Văcean, comisia de soluţionare a contestaţiilor a anihilat prima decizie.

Revenind la prezent, se spune – pentru că oficial, aşa cum deja am punctat, nimeni nu se grăbeşte să facă anunţul (oare de ce?) – că Alin Văcean a ajuns la o medie generală peste 7 și va continua mandatul în fruntea Filarmonicii încă un an. Şi aşa va putea continua până în 2017, în condiţiile în care aleşii locali au votat în octombrie 2014, în pofida scandalului prezent şi atunci în sânul instituţiei de cultură, numirea lui Alin Văcean în funcţia de director pentru o perioadă de trei ani. Cu evaluare anuală. Reuşită în 2015, la a doua încercare. Membrii comisiei de evaluare au fost de această dată: consilierul local Cătălin Lazurca, Albert Todor, managerul Filarmonicii de Stat Oradea, Florin Estefan, managerul Operei Naţionale Române din Cluj Napoca. La ședință au participat şi sindicaliştii din Filarmonică, dar şi mai mulţi poliţişti locali, ultimii neinteresaţi, presupunem, de dezbaterile de aici, ci de reacţiile celor implicaţi în scandalul de la Filamronică. Finalul a mulţumit trei oameni din sală. Dar, se spune, că rezultatul evaluării nu a mulţumit pe mulţi şi nu e nici pe departe finalul. Vom vedea dacă e aşa, de pildă, la şedinţa CLM în care aleşii vor fi chemaţi să voteze evaluarea.

„Trepăduş submediocru”

Mai jos puteți citi ce a scris pe Facebook, după evaluare, Cătălin Lazurca. „Cam 10 ore de discuţii, explicaţii şi negocieri, pe parcursul cărora alţi 6 oameni s-au străduit din răsputeri, uneori cu ochii aproape în lacrimi, să mă convingă că un trepăduş submediocru, dar ambiţios şi răzbunător, trebuie să rămână manager al Filarmonicii. 10 ore la capătul cărora ceilalţi doi membri ai comisiei de evaluare, reprezentanţi onorabili ai onorabilei bresle a managerilor muzicali, şi-au coordonat în aşa fel notele încât orice notă aş fi dat eu, în limitele grilei de punctare, managerul să se aleagă cu o medie de trecere. 10 ore pe parcursul cărora, deşi şedinţa a fost publică, n-am văzut chipul niciunui consilier, fie el de la comisia de cultură sau nu. 10 ore la începutul cărora am văzut un viceprimar excedat, pentru ca la finalul lor să văd un viceprimar doar uşor dezamăgit.
Cam asta ar fi: în privinţa Filarmonicii mi-e foarte greu să cred că voi mai face vreo declaraţie publică. Dacă există întrebări, ar fi bine să le adresaţi celor care, ani la rând şi evaluare după evaluare, au lustruit soclul micului trepăduş”.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor