Vama Nadlac sub asediul… romanilor

De Monica Ardelean
7Comentarii
foto Vasile Obsitos
foto Vasile Obsitos
Vacanţa s-a terminat, aşa că frontiera Nădlac a fost luată cu asalt de românii care se întorc la lucru în străinătate.

Nădlac. O imagine obişnuită imediat după sărbători şi vacanţe. De care nu vom scăpa, se pare, nici în acest an. La frontiera Nădlac e aglomeraţie iar DN7, drumul care leagă Nădlacul de Arad, este aproape de necirculat. Sâmbătă seara, de pildă, în Vama Nădlac, pe sensul de ieșire din țară, traficul era de trei ori mai mare decât în mod obișnuit. Totul pentru că românii care lucrează în străinătate se întorc la muncă după ce şi-au petrecut sărbătorile în țară. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad spune că pe DN7 au fost luate măsuri pentru a evita blocajele, mai ales în apropiere de Nădlac, unde însă coloană de camioane depăşea şapte kilometri. Aşa că nimeni nu recomanda să o luaţi spre Nădlac dacă vreţi să ajungeţi în Ungaria.

O situaţie atât de obişnuită aici, încât faptul că mereu o bandă din cele două de pe drum e ocupată de TIR-uri nu pare să mai deranjeze pe nimeni, decât atunci când traficul se blochează iar de circulat nu se mai circulă pe nici un sens.

Pe autostradă

De data aceasta, însă, Poliţia a întrezărit o nouă soluţie. Potrivit reprezentanţilor IPJ Arad, prima măsură a fost ca traficul autoturismelor să fie deviat de pe DN 7 pe autostradă, de la Pecica la Nădlac, acea porţiune de autostradă dată de curând în folosinţă deşi încă nu a fost finalizată în totalitate.
În paralel, șoferii care s-au deplasat dinspre Deva spre frontiera cu Ungaria au fost sfătuiți, ca de obicei în astfel de situaţii, să aleagă vămile Turnu sau Vărșand. Aproape degeaba. Situaţia e la fel de complicată ca de obicei.

Şi la nivel central

O situaţie cunoscută şi la nivel naţional, în condiţiile în care până şi Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a decis să-i informeze pe şoferi că ”traficul rutier pe DN 7 este intens pe sensul de mers Deva-Arad-Nădlac” pentru că ”numeroşi români stabiliţi în străinătate părăsesc ţara, la final de vacanţă”. Şi tot acest centru a informat sâmbătă că ”a început să se formeze o coloană de autovehicule la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Recomandăm folosirea punctelor de trecere a frontierei Turnu şi Vărşand”.

Se stă 25 de minute

Aglomerația de la vamă a început sâmbătă după-masa, moment la care la frontiera Nădlac au fost deschise toate benzile disponibile pentru controlul documentelor, personalul fiind suplimentat. Duminică dimineaţa situaţia nu se îmbunătăţise cu mai nimic. La frontieră se aştepta aproape 30 de minute cu toate că prin Vama Nădlac se putea ieși din țară pe șapte benzi, față de două în mod obișnuit. Poliția de Frontieră a anunţat şi ea, sâmbătă, că timpul de așteptare pentru controlul documentelor este de 25 de minute din cauza aglomerației.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor