Vară plină de ar.te la Centrul Municipal de Cultură

De Adriana Barbu
1Comentariu
Start la ateliere de creaţie Foto: J.A.
Start la ateliere de creaţie Foto: J.A.
Ateliere de creaţie pentru elevii dornici să înveţe şi vara, în clădirea Preparandiei.

Ateliere de creație pe timp de vară. Centrul Municipal de Cultură și Liceul de Arte Sabin Drăgoi au inițiat ateliere de creație pentru elevii dornici de a lua parte la activități pe perioada verii. „Și dornici au fost, deoarece toate locurile prevăzute pentru aceste ateliere au fost ocupate”, ne spun cu mândrie organizatorii. Care au dat startul la creaţie printre elevi.

Vara de ar.te, prin care organizatorii și-au propus să ofere o alternativă tinerilor care se vor afla în Arad în perioada estivală și să le stimuleze în același timp creativitatea, a debutat miercuri, 1 iulie 2015, cu atelierul de iconografie.

“Am prevăzut pentru acest prim an în care organizăm ateliere de creație gratuite, pentru elevi între 9 și 16 ani, trei tipuri de ateliere – textile, modelaj și iconografie – și un număr de patruzeci de locuri. Ne bucură interesul manifestat de elevi pentru Vara de ar.te, toate cele patruzeci de locuri fiind ocupate. Având în vedere acest entuziasm pentru astfel de activități pentru perioada estivală, ne gândim să creștem acest eveniment în anii următori, în sensul în care ne propunem un număr mai mare de ateliere și, desigur, un număr mai mare de locuri oferite, astfel încât să satisfacem această salutară sete de activități a micilor creatori.”, susţine Daniela Pădurean-Andreica, director executiv al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Unde sunt organizate atelierele? În clădirea Preparandiei, situată pe strada Preparandiei nr.13, în perioada 1 iulie – 31 august.

Şi concerte

Vara de ar.te include şi o a doua componentă: în fiecare seară de joi, începând cu 2 iulie, de la ora 20.00, cu sprijinul Liceului de Arte Sabin Drăgoi, vor fi organizate spectacole de teatru și concerte. Evenimentele vor avea loc tot la clădirea Preparandiei, iar primul este Circus dell’arte, Giumbușluc teatral susținut de trupa PerformAct de la Liceul de Arte Sabin Drăgoi.

Despre Preparandia

Clădirea Preparandiei este locul în care a funcționat prima școală pedagogică românească din Transilvania, motiv pentru care a și fost aleasă ca locație pentru desfășurarea unor activități educative, urmând ca din toamnă aici să fie organizate în mod permanent astfel de ateliere.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor