Varianta revizuita pentru stadionul Telecom. Vezi care sunt modificarile din proiect

De Simona Butaru
Reactualizat la:
10Comentarii
Varianta revizuita pentru stadionul Telecom. Vezi care sunt modificarile din proiect
Proiectul revizuit nu mai prevede construirea a două blocuri cu 12 etaje lângă viitorul Kaufland din Micălaca.

ARAD. Un pas înainte spre demolarea stadionului Telecom s-a făcut, recent, de către proprietarii terenului. În plus, conform datelor dintr-un certificat de urbanism emis de Primărie, se confirmă că aici se va construi un Kaufland.

La Serviciul Dezvoltare Urbană şi Protejare Monumente din cadrul Primăriei se regăseşte varianta revizuită a planului urbanistic zonal pentru construirea unui magazin Kaufland pe Calea Radnei nr.128-130. Care este cea mai importantă noutate? Nu se mai construiesc cele două blocuri cu câte 12 etaje! Cel puţin acest lucru este prevăzut în documentaţia care a fost pusă la dispoziţia celor interesaţi în cea de a doua etapă de informare şi consultare.

Primăria anunţa recent „demararea Etapei 2 – etapa elaborării propunerilor PUZ şi RLU aferent, de informare şi consultare a publicului cu privire la documentaţia: PUZ – Construire hipermagazin si amenajările aferente (soluţie revizuită), beneficiar SC Imovest Clean SRL, proiectant: SC Elite Design Studio SRL-D, amplasament: municipiul Arad, Calea Radnei nr.128-130”. Suprafaţa terenului este de 14.550 mp.

Fără blocuri

În prima variantă prezentată la începutul acestui an, se vorbea despre construirea a două blocuri cu câte 12 etaje (subsol, parter, 10 etaje plus alte 2 etaje retrase) şi a unui hipermagazin cu două etaje care vor lua locul bătrânului stadion Telecom, binecunoscut micălăcenilor. În varianta revizuită de acum, blocurile nu mai apar.
Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Primăriei Arad, construcţia celor două blocuri înalte a fost contestată de două asociaţii de proprietari de la blocurile învecinate, neputând însă confirma, dacă din acest motiv, sau nu, s-a renunţat (cel puţin în această etapă) la investiţie.

Intersecţia…

Trebuie menţionat, însă, că înainte de toate va demara reamenajarea intersecţiei de pe Calea Radnei, pentru asigurarea unui acces la hipermarketul Kaufland care se va construi pe fostul stadion, pe banii investitorului. Primăria Municipiului Arad a eliberat în data de 30 iulie certificatul de urbanism către proprietarul terenului, pentru „reamenajare intersecţie dintre Calea Radnei cu strada Maximilian. Acces Hipermagazin Kaufland. Reglementare utilităţi”. Totodată, un certificat de urbanism a fost emis şi în data de 28 iulie către proprietar pentru deviere reţele la adresa Radnei nr. 128-130.

Noul proiect prevede o traversare a liniilor de tramvai, pentru un acces facil dinspre Vladimirescu, mutarea uneia dintre staţiile de tramvai (a celei de coborâre de pe pod) după intersecţie, treceri de pietoni, o bandă suplimentară de circulaţie a autoturismelor în partea dinspre liniile de tramvai.

Parcări şi accese

Totodată, proiectul prevede amenajarea de parcări şi vine în întâmpinarea solicitărilor proprietarilor din jur de a avea o distanţă de 15 metri între bloc şi limita zonei unde se vor amenaja parcările magazinului.

S-a prevăzut şi un acces pentru traficul greu (pentru aprovizionare) pe strada paralelă cu liniile de tren. Totuşi, starea tehnică a şoselei nu permite, cel puţin în momentul de faţă, accesul traficului greu pe aici.

Alte schimbări?

Variantele propuse ar mai putea fi revizuite, până în momentul în care varianta finală va fi afişată la transparenţă, de Primărie. Atunci, varianta finală va putea fi studiată timp de 30 de zile lucrătoare de toţi cei interesaţi. Abia apoi, proiectul va intra la vot în Consiliul Local Municipal.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor