Verdict ANI în dosarul Lizica Mihuț

De Monica Ardelean
8Comentarii
Verdict ANI în dosarul Lizica Mihuț
Agenția Națională de Integritate (ANI) a finalizat raportul privind incompatibilitatea fostului președinte al Consiliului Academic al UAV.

S-a pus punct unui control de 6 ani din partea Agenției Naționale de Integritate (ANI) cu privire la actualul director de școală doctorală al UAV Arad, fost rector și președinte al Consiliului Academic, prof.univ.dr. Lizica Mihuț. Un control în ceea ce privește evaluarea averii și a modului în care a fost respectat regimul juridic al incompatibilităților. Un control declanșat în anul 2010 și finalizat acum, în 2015. Verificările privind evaluarea averii, potrivit raportului ANI, au fost făcute pe baza documentelor și informațiilor primite de la 17 instituții, printre care amintim Direcția Generală a Finanțelor Publice Arad, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția Generală de Informații Fiscale, bănci, Depozitarul central S.A., societăți de investiții financiare, primării etc.

Rezoluție finală

Rezoluția experților ANI a pus punct speculațiilor legate de incompatibilitatea sau conflictul de interese privind exercitarea acestor funcții în cadrul universității arădene de stat, precum și cele legate de evaluarea averii. „În urma finalizării evaluărilor efectuate în lucrarea privind pe Mihuț Lizica Mărioara, rector al Universității Aurel Vlaicu din Arad, nu au fost identificate diferențe semnificative în sensul dispozițiilor art.18 din Legea nr. 176/2010 (n.r. legea privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice) și nici elemente de încălcare a legislației privind regimul juridic al incompatibilităților în sensul dispozițiilor art.214 din Legea Educației Naționale nr.1/2011” și dispune clasarea lucrării.

Acționarea în judecată

Și ca o reacție imediată la acest raport final va fi acționarea în judecată a trei persoane. Un profesor universitar din cadrul UAV pentru defăimare în formă continuată și doi evaluatori ARACIS.

Taguri: , , , , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor