„Voyages, voyages…”, în Norvegia

De Vasile Filip
Călătorie spre Norvegia
Călătorie spre Norvegia
O călătorie imaginară în cadrul proiectului Bibliotecii Judeţene „Alexandru D. Xenopol”.

Descoperirile arheologice arată că teritoriul Norvegiei a fost locuit cel târziu începând din anii 10.000 î.Hr. Majoritatea istoricilor consideră că nucleul populațiilor care au colonizat Scandinavia se află în Germania de astăzi.

Era vikingă, secolele VIII-XI d.Hr., a fost caracterizată de expansiune și emigrare. Mulți norvegieni s-au stabilit în Islanda, Insulele Feroe, Groenlanda și în unele părți ale Britaniei și Irlandei. Orașele britanice/irlandeze moderne Limerick, Dublin și Waterford au fost fondate de coloniști norvegieni. Tradițiile nordice au fost înlocuite treptat de creștinism, în secolele al X-lea și al XI-lea. Această creștinare este atribuită regilor misionari Olav Tryggvasson și Sfântul Olav. Haakon cel Bun a fost primul rege creștin al Norvegiei, la mijlocul secolului al X-lea, deși încercarea sa de a răspândi creștinismul în regat a eșuat.

Populația Norvegiei numără aproximativ 4,8 milioane de locuitori. Majoritatea norvegienilor sunt norvegieni etnici (un grup etnic indigen din nordul Europei și alte țări scandinave).
Ştire de ultimă oră din Norvegia: guvernul norvegian de dreapta a retras în luna ianuarie un proiect de lege care prevedea pedepsirea cerşetoriei, motivul invocat oficial al iniţiativei legislative fiind combaterea traficului de persoane şi a delincvenţei asociate acestei practici.

Cerşetoria poate fi interzisă la nivel local de către autorităţile municipal, potrivit unei prevederi adoptate anul trecut.

„Dar pentru a afla mai multe puteţi veni vineri, 22 mai, ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană pentru «Voyages, voyages…»”, îşi încheie invitaţia Lucia Bibarţ, responsabilul PR al instituţiei.

Ghizi

Sunteţi aşteptaţi la bibliotecă pentru o nouă aventură. În această călătorie spre norvegia veţi fi conduşi de aceiaşi ghizi de încredere: Georgiana şi Victor Maria spre Norvegia!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !