Vrea reguli noi la parcari

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
21Comentarii
Ultima parcare dintre blocuri, scoasă la licitație de Primăria Arad Foto: JA
Ultima parcare dintre blocuri, scoasă la licitație de Primăria Arad Foto: JA
Primăria Arad vrea să modifice regulamentul de atribuire a locurilor de parcare dintre blocuri și să înăsprească pedepsele pentru cei care parchează pe locul altcuiva.

ARAD. Primăria Arad are de gând să completeze și să modifice în parte hotărârea CLM care aproba Regulamentul de atribuire/licitare a locurilor de parcare în parcările de reședință din municipiul Arad. Ca atare, reprezentanții Municipalității au trimis, de curând, la transparență decizională, un proiect gândit în acest sens, pentru care se așteaptă sugestii și opinii până pe 9 noiembrie.

Modul în care vor fi atribuite locurile de parcare dintre blocuri, cine are întâietate și cine trebuie să mai aștepte, pe ce perioadă de timp se vor semna contractele de închiriere și când pierzi locul de parcare pe care le-ai licitat, sunt doar câteva dintre reglementările care au intrat sub lupa executivului local.

Primăria Arad are de gând să bată în cuie, odată pentru totdeauna, ordinea de prioritate la parcările dintre blocuri și la cele rămase libere după prima licitație. Primele care pot spera la un loc de parcare în vecinătatea imobilului vor fi, dacă proiectul va trece în forma propusă de executiv, persoanele fizice proprietare ale apartamentului și proprietare ale autovehicului (ori deținătoare de contracte de leasing), care vor primi un loc de parcare indiferent de numărul familiilor care locuiesc în acel apartament sau numărul de vehicule pe care le dețin.

Pe locul doi la priorități vin persoanele fizice care au doar un contract de utilizator al mașinii (contract de comodat sau închiriere), urmate de persoanele juridice proprietare ale apartamentului și care au în proprietate sau în utilizare vehiculul. Pe ultimul loc, în viziunea Primăriei, pe lista de priorităţi, sunt persoanele fizice şi juridice care au două sau mai multe maşini sau aceeaşi adresă de domiciliu.


Sunteti de acord cu noile reguli propuse de Primaria Arad ?

Vezi Rezultatele
Loading ... Loading ...

Pe perioadă nelimitată

Primăria vrea să schimbe regulile şi la perioada de închiriere a parcărilor dintre blocuri. Dacă până acum contractele se puteau închiria pe trei, şase sau 12 luni, acum Municipalitatea are de gând să le încheie pe o perioadă nedeterminată, cu posibilitatea de a fi reziliate unilateral cu o notificare prealabilă de 7 zile. Dacă nu ai semnat însă contractul de închiriere în 30 de zile sau nu ai achitat contravaloarea lui, vei pierde locul de parcare. Mai mult, pentru anii fiscali următori, cei care şi-au închiriat un loc de parcare vor trebui să plătească integral contravaloarea sa până în 31 martie!

Fără administratori

Municipalitatea are de gând să scoată din calculele noilor reglementări asociațiile de proprietari și administratorii și să treacă la o relația directă cu proprietarii de mașini care își doresc un loc de parcare, probabil pentru că sistemul de acum nu dă roade. Alte câteva reglementări legate de modul în care arădenii vor fi anunțați de licitaţii, de cine face parte din comisia de licitaţie şi cine gestionează situaţia sunt propuse şi ele a fi modificate.

Amenzi pentru parcare

Primăria Arad are de gând să înăsprească şi pedepsele pentru cei care se vor parca pe locurile licitate de alţii şi care au deja dispozitivele de parcare montate şi activate. Dacă în acest moment, cel care parchează pe locul altcuiva este sancţionat cu ridicarea maşinii (pentru a cărei recuperare va trebui apoi să achite taxele de ridicare, transport şi depozitare), acum executivul propune o pedeapsă în plus: amendă de la 100 la 200 de lei.

adriana.barbu@informmedia.ro21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor