Vrea să taie din tarifele de apă şi canalizare!

De Adriana Barbu
2Comentarii
Inundația care a declanșat războiul FOTO:V.O.
Inundația care a declanșat războiul FOTO:V.O.
Consilierul PSD Gheorghe Săplăcan crede că dacă cei de la Compania de Apă nu vor interveni în pasajul Micălaca, CLM ar putea micşora tarifele la apă şi canalizare.

Oare au curaj de un război veritabil sau rămâne totul la nivel de declaraţii bombastice şi ameninţări? Vom trăi şi vom vedea. Până una, alta, ultima declaraţie şoc pe tema incipientului război pornit între Primăria Arad şi Compania de Apă, i-a aparţinut unui ales local din PSD! Gheorghe Săplăcan a intervenit la punctul „Diverse”, în cadrul ultimei şedinţe CLM, pe mai multe subiecte pe care le-a considerat dureroase, unul dintre acestea făcând referire la Compania de Apă. Săplăcan a deschis subiectul pe tema Companiei cu faptul că firma a ridicat la Intim, în parcul Tudor Arghezi, două construcţii care nu aveau autorizaţie şi care încă stau în picioare în pofida acestui fapt. „Totuşi, puterea este de partea noastră”, a concluzionat pe subiect alesul PSD.

Săplăcan a trecut apoi la un subiect mult mai dureros. „Compania de Apă să-şi facă treaba. Nu se mai poate aşa! Noi le aprobăm tarifele la apă şi canalizare pentru municipiu. Să nu uităm asta. Ei cred că trebuie să-şi facă treaba în Micălaca, în zona pasajului. Căci dacă nu, eu propun să facem un proiect prin care să micşorăm tarifele la apă şi canalizare şi atunci să vedeţi că cei din Companie o să-şi facă singuri reducerea de personal”, a declarat Gheorghe Săplăcan.
Niciun alt consilier nu a intervenit pe subiect, şi nici alesul PSD nu a mers mai departe pe temă. Ba, mai mult, nici măcar primarul Gheorghe Falcă nu a avut o poziţie pe subiect, deşi el este unul dintre cei care a decis să intre clar în lupta cu mai marii Companiei de Apă. Totuşi, edilul nu s-a abţinut mult. În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc la o zi distanţă de şedinţa CLM, edilul a venit şi el cu ameninţări adresate Companiei. Ţinta primarului au fost chiar lucrările executate de aceasta, etichetate drept foarte proaste şi în afara cerinţelor legii, pentru care pe viitor s-ar putea să nu mai primească avize până la respectarea normelor locale impuse.

O chestiune de curaj?

Cum va continua acest război, greu de spus. Dar sigur nu se va opri doar la declaraţii incendiare. Iar primul gând când afirmăm acest fapt e proaspăta şedinţă CJA. Să nu uităm, în plus, că mai marii PNL au şansa să dicteze acum şi în sânul Companiei de Apă. Desigur, pentru a schimba conducerea e nevoie şi de acte de curaj şi de asumarea faptului că cei care vor fi înlocuiţi înainte de expirarea mandatului ar putea să-i plimbe cam des prin tribunale. Iar cazul managerului Alin Văcean e cât se poate de concludent pe subiectul fotolii de directori, contracte de management (făcute cu cap) şi justiţie.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor