Vrei anularea penalităţilor de întârziere? 31 martie e termenul de plată scadent

De Diana Dutu
2Comentarii
Vrei anularea penalităţilor de întârziere? 31 martie e termenul de plată scadent
Vizaţi sunt contribuabilii care au înregistrat la data de 30 septembrie 2015 restanţe la buget.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Arad atenţionează că 31 martie e termenul de plată scadent pentru contribuabilii care doresc să beneficieze de anularea penalităţilor de întârziere.

„Contribuabilii care au înregistrat la data de 30 septembrie 2015 obligaţii de plată restante datorate bugetului general consolidat şi administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pot beneficia de anularea penalităţilor de întârziere, precum şi o cotă de 54,2% din dobânzile aferente” – spune Marius Drăgănescu, şeful AJFP Arad.

Condiţii

Pentru a beneficia de aceste facilităţi, contribuabilii au obligaţia să îndeplinească următoarele condiţii: a)toate obligaţiile de plată principale restante la 30 septembrie 2015, inclusiv, administrate de organul fiscal central, se sting prin orice modalitate prevăzută de lege până la data de 31 martie 2016, inclusiv; b)o cotă de 45,8% din dobânzile aferente obligaţiilor de plată prevăzute la lit.a) stabilite prin decizii comunicate până la data stingerii obligaţiilor de plată principale se stinge prin orice modalitate prevăzută de lege până la data de 30 iunie 2016, inclusiv; c)este stinsă prin orice modalitate prevăzută de lege o cotă de 45,8% din dobânzile datorate până la data stingerii obligaţiilor de plată principale prevăzute la lit.a) şi stabilite prin decizii comunicate după această dată, până la termenul de plată prevăzut la art.111 alin.(2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; d)sunt stinse prin orice modalitate prevăzută de lege toate obligaţiile de plată principale administrate de organul fiscal central cu termene de plată cuprinse între data de 1 octombrie 2015 şi 31 martie 2016, inclusiv, până la data depunerii cererii de anulare a penalităţilor de întârziere şi a cotei de 54,2% din dobânzi; e)contribuabilul să aibă depuse toate declaraţiile fiscale, potrivit vectorului fiscal, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor; f)contribuabilul depune cererea de anulare a penalităţilor de întârziere şi a cotei de 54,2% din dobânzi până la data de 30 iunie 2016, inclusiv, sub sancţiunea decăderii.

Bază legală

Facilităţile se acordă în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2015 privind acordarea unor facilităţi fiscale, precum şi a O.M.F.P. 3831/2015 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a prevederilor OUG 44/2015 privind acordarea unor facilităţi fiscale în cazul creanţelor administrate de către organul fiscal central.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor