Zapada ne-a surprins din nou

De JA-A.G.
Reactualizat la:
Zapada ne-a surprins din nou
ARAD.Primii fulgi de nea căzuţi în această iarnă au cam bulversat traficul în tot judeţul Arad.

Nicio iarnă uşoară pentru şoferi. Sub această deviză, se pare că şi în acest an am fost puţin cam surprinşi de ninsoare. Puţini arădeni mai sperau la zăpadă în această iarnă, aşa că primii fulgi de nea au cam bulversat traficul pe drumurile din judeţul Arad. Cristian Drăgan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, responsabil cu deszăpezirea, spune că „utilajele au ieşit pe drumuri încă de la ora 6 dimineaţa. Spre mulţumirea noastră, duminică, la ora 17.00, toate drumurile erau curăţate în proporţie de sută la sută. S-a decis să se împrăştie doar antiderapant, deoarece stratul de zăpadă a fost unul destul de subţire, de maximum trei centimetri, şi nu a fost nevoie de intervenţia lamelor”.

Din informaţiile deţinute de către Drăgan, pe drumurile judeţene a fost semnalat un singur incident rutier. „Pe drumul Şiriei un autoturism care era echipat cu anvelope de vară a derapat, a părăsit partea carosabilă şi a ajuns într-un şanţ”, ne-a anunţat Cristian Drăgan.

Nu doar drumurile judeţene au căzut victime în calea zăpezii. Şi şoselele din municipiu au lăsat de dorit. Nici măcar intrările în oraş, acestea fiind considerate de importanţă majoră, nu au fost deszăpezite exemplar. Duminică dimineaţa, în jurul orei 10.00, intrarea în Arad dinspre Nădlac, din zona centrului comercial Armonia, a fost curăţată de omăt doar pe jumătate. Mai exact, din cele două benzi pe sens, doar una era deszăpezită. Zăpada a pus stăpânire şi pe străzile interioare ale oraşului. Înafară de marile bulevarde, curăţate în totalitate, restul străzilor au fost, în cel mai bun caz, deszăpezite artificial. Multe dintre şosele, în special cele din cartierele mai mărginaşe, fiind acoperite mult timp de zăpadă.

Singurii care par să îşi fi făcut treaba ca la carte au fost cei de la Secţia Drumuri Naţionale. Încă de la primele ore ale dimineţii traficul pe aceste drumuri se desfăşura ca pe timp de vară. „Utilajele noastre au acţionat începând cu ora 3 dimineaţa, iar în jurul orei 9 toate drumurile naţionale din judeţul Arad erau negre, adică nu mai exista zăpadă pe ele. În cursul zilei nu s-a mai acţionat deoarece nu a fost nevoie, dar suntem pe poziţii 24 de ore din 24”, a declarat Ioan Balint, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Arad. Ca o noutate, centura în regim de autostradă a municipiului Arad şi autostrada Arad-Timişoara şi-au „primit botezul” în ceea ce priveşte zăpada, dar situaţia a fost bine gestionată de către drumari, aşa că nu a fost semnalat niciun incident rutier pe cele două şosele.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !