Zeci de mii de fermieri, platiti in avans

De Andreea Pintea
Zeci de mii de fermieri, platiti in avans
Peste 24 de mii de fermieri au primit, deja, avansul aferent plăţii anuale pe suprafaţă.

ARAD. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judeţean Arad a efectuat plata în avand pentru un număr de 24.247 fermieri şi o suprafaţă totală de 360.000 ha, în condiţiile în care în Campania de depunere a cererilor de plata pentru anul 2012 s-au depus un număr total de 24.383 cereri de plată, pentru un număr de aproximativ 361.000 ha.

„Avansul constă în plata unei sume de 53,88 E/ha la un curs de 4,5383 lei. Centrul judeţean A.P.I.A. Arad a virat în conturile fermierilor o sumă totală de 19 396 800 euro. Plata în avans efectuându-se pentru un procent de 99,40% din numărul total de cereri depuse. Plăţile totale pentru unitatea de suprafaţă vor fi achitate începând cu 1 decembrie, existând posibilitatea ca odată cu acestea să fie efectuate şi Plăţile Naţionale Complementare Directe acordate din bugetul de stat, sau, acestea din urmă, să fie plătite ulterior, în a treia tranşă ”, a punctat Gheorghe Alda, director executiv A.P.I.A. Arad.

Control la agromediu

Din această săptămână Centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad începe controlul administrativ pentru Axa II – plăţi pentru Agromediu şi Zona Montană Defavorizată. „Până la sfârşitul lunii vom finaliza plăţile pentru aceste măsuri. Vor beneficia de aceste subvenţii un număr de peste 5.000 fermieri”, a mai spus Alda.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !