Zeci de mii de oameni la muzeu

De Eugen Rogojan
Zeci de mii de oameni la muzeu
Complexul Muzeal Arad a fost vizitat de câteva zeci de mii de oameni în anul 2017.

În 2017, Complexul Muzeal Arad a avut 30.208 vizitatori individuali, acestora adăugându-li-se 683 de grupuri de turiști și de elevi din municipiul și județul Arad. Pe lângă vizitele la muzeu, mai trebuie menționate și expozițiile și evenimentele organizate sau co-organizate de instituție în afara sediului, de exemplu la Teatrul Clasic, Primăria Municipiului sau la Consiliul Județean – dar și în afara Aradului, la Gyula sau București.

Puțini plătitori

Din cei 30.000 de vizitatori, 8.300 au fost plătitori de bilet, în timp ce restul au avut acces gratuit la vernisaje, evenimente culturale, concerte, activități educaționale și alte astfel de „întâmplări” fără taxă de intrare. Cele mai atractive evenimente au fost Noaptea Albă a Muzeelor (20 mai 2017) – cu două mii de vizitatori și Zilele Aradului (25 august) – cu 1.500 de vizitatori. Deducem din această statistică faptul că arădenii preferă evenimentele gratuite și nu se înghesuie să își cumpere bilet pentru a vizita muzeul, cu toate că taxa de intrare este de doi lei pentru adulți, respectiv un elu pentru elevi, studenți și pensionari.

Ușoară creștere

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Complexului Muzeal Arad, numărul de vizitatori din 2017 a fost într-o ușoară creștere față de anul 2016. Atunci, instituția a fost vizitată de 28.337 de persoane. Și numărul evenimentelor pentru public a fost mai mare în 2017 (121 de evenimente), față de 2016 (115 evenimente), factor ce a contribuit la creșterea numărului de vizitatori.

Clădirea, spre reabilitare

Complexul Muzeal Arad își desfășoară activitatea (și) în partea Palatului Cultural din municipiu care încă nu a fost reabilitată, starea clădirii fiind într-o stare relativ avansată de degradare. De curând, Consiliul Județean Arad – finanțator principal al Complexului Muzeal – a demarat procedura de licitație cu privire la realizarea proiectului și executarea lucrărilor de reabilitare a părții din Palatul Cultural în care își desfășoară activitatea muzeul. Prin aceste lucrări, se speră că mai mulți arădeni – și turiști deopotrivă – vor alege să viziteze muzeul, odată ce clădirea va fi mai primitoare din punct de vedere estetic și al siguranței.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !