Zeci de preoţi, la Schitul Tămand

De Adriana Barbu
Zeci de preoţi, la Schitul Tămand
Praznicul „Aducerii Veşmântului Maicii Domnului în Vlaherne şi a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare”, patronii spirituali ai bisericii Schitului de la Tămand, sărbătorit de zeci de proeţi.

Sărbătoare la Tămand. Ziua de 2 iulie a fiecărui an este zi de sărbătoare pentru Schitul Tămand din Protopopiatul Ineu şi aşa a fost şi în acest an. Pe 2 iulie, de praznicul „Aducerii Veşmântului Maicii Domnului în Vlaherne şi a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare”, patronii spirituali ai bisericii Schitului de la Tămand, au avut loc o serie de manifestări duhovniceşti. Numeroşi credincioşi şi-au îndreptat paşii pentru a participa la Sfânta Liturghie, săvârşită de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, avându-l în frunte pe Arhiepiscopul Aradului, Înalt Preasfinţitul Părinte dr. Timotei Seviciu. La hram au luat parte şi numeroşi reprezentanţi ai administraţiei locale şi centrale sau ai unor instituţii publice de prim rang.

Pe lângă soborul care a slujit Sfânta Liturghie, au fost prezenţi aici încă 30 de preoţi din Protopopiatul Ineu, care, an de an, de la înfiinţarea Schitului (anul 2009) iau parte la hram şi susţin activităţile misionare şi pastorale desfăşurate aici, arătând prin participarea lor strânsa legătură dintre parohie şi mănăstire.

Despre veşminte

În bogatul său cuvânt de învăţătură, Înalt Presfinţitul Dr. Timotei a evocat istoria sărbătorii Veşmântului Maicii Domnului, reliefând rostul veşmintelor şi al îmbrăcămitei în viaţa omului, mai cu seamă acela a veşmintelor consacrate diverselor demnităţi sau slujiri din societate şi din biserică. Au fost evocate, de asemenea, momente din viaţa Sfântului Ştefan cel Mare. Nu în ultimul rând s-a făcut referire la Anul Omagial al Parohiei şi mănăstirii, cu trimitere la Schitul Tămand şi la rolul acestuia ca locaş de închinare, cât şi loc de retragere a vârstnicilor rămaşi în singurătate.

Doi părinţi

În cadrul Sfintei Liturghii a avut loc şi hirotonia întru diacon a teologului Ovidiu Toderici, profesor în cadrul Seminarului Teologic Ortodox Arad. Pentru merite pastorale, administrative şi misionare deosebite a fost acordată şi distincţia de Iconom Stavrofor părintelui protopop al Ineului, Adrian Zaha.

3tamand0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !