Zilele Aradului, „regizate” de arădeni

De Monica Ardelean
1Comentariu
Zilele Aradului, „regizate” de arădeni
Șase proiecte ale arădenilor vor fi integrate în ediția de anul acesta a „Zilelor Aradului”.

Anul acesta „Zilele Aradului” vor avea şi amprenta arădenilor. La iniţiativa Centrului Municipal de Cultură Arad, artişti, organizaţii culturale, arădeni pasionaţi de cultură au venit cu propuneri de microproiecte care să fie integrate în evenimentul care se va desfăşura în perioada 17-30 august la Arad. Au fost selectate şase asemenea idei care se vor regăsi în programul zilelor dedicate Aradului.

„Ne bucurăm că acest concurs a stârnit interesul arădenilor creativi, cu inițiativă, care au depus propuneri de micro-proiecte, în domenii variate precum teatru, arte vizuale, arte media, design, film. În urma evaluării proiectelor, am reținut șase propuneri, care vor fi integrate în programul Zilelor Aradului de anul acesta și care vor aduce un suflu nou acestui eveniment anual”, a declarat Ramona Crețu, director adjunct al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Câştigătorii acestei ediţii

Au fost selectate şase microproiecte care vor aduce artele vizuale sau dramatice în spaţiul public. Un prim proiect selectat şi care va fi prezentat în deschiderea „Zilelor Aradului” este „Spectacolul de foc” şi „Famous Photo Booth, poze-instant” inedite, cu decor și concept personalizate pentru Zilele Aradului, propuse de FamousDance. Un alt proiect a fost cel al studenților de la Facultatea de Design, sub coordonarea arh. Maria Tămășan, care au propus un „Atelier de creație pentru studenți” şi care și-au asumat provocarea de a crea identitatea vizuală pentru Zilele Aradului 2015. Două proiecte despre teatru: cel propus de doi actori arădeni cu experiență internațională, Lenuța și Sorin Dorobanțu, „Marionete și muzică la Casino”, un spectacol de teatru independent și muzică live pentru adulți şi un atelier de creaţie dramatică „Fun Arad”, destinat tinerilor şi propus de actorul Ioan Peter. Rămân în spaţiul cultural arădean şi tinerii de la Asociația Citizenit care au fost selectaţi pentru ideea de a organiza o expoziţie de fotografie în deja celebrul spațiu alternativ de artă și cultură contemporană de la Teba. Aici vor fi expuse fotografii din 10 țări semnate de 10 fotografi, proiecții de film, expoziție de instalații de lumini, concerte de muzică alternativă și experimentală. Şi tot despre fotografie va fi şi microproiecul propus de către fotograful Claudia Bucsai care ne propune un experiment vizual inedit, cu ajutorul camerei obscure „(RE)Cunoaștere. Camera obscură”.

Programul detaliat al Zilelor Aradului 2015 va fi prezentat public la începutul lunii august.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor