Ziua şi petiţia, la ITM Arad

De Diana Dutu
5Comentarii
Ziua şi petiţia, la ITM Arad
361 de petiţii au fost înregistrate, pe parcursul anului 2016, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad. Adică una în fiecare zi a anului.

Peste 50% dintre acestea au fost înregistrate pentru neacordarea drepturilor salariale, aproximativ 10% pentru nerespectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă, 7% pentru neplata orelor suplimentare, 5% pentru neîntocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă. De asemenea, au fost înregistrate sesizări şi pentru neîntocmirea actelor de încetare a raportului de muncă, pentru desfacerea contractului de muncă la iniţiativa angajatorului în perioada de incapacitate temporară de muncă etc.

Conducerea ITM atrage atenţia angajatorilor şi angajaţilor că nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei. De asemenea, primirea la muncă a până la 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata. Prestarea muncii de către o persoană fără încheierea unui contract individual de muncă se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei – sancţiune care se aplică numai persoanei fizice care a prestat activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă. Neluarea sau nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau amendă.

Taguri: , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor