Poliţia a descins la „Moise Nicoară”

De Ardelean Monica
Reactualizat la:
197Comentarii
Poliţia a descins la „Moise Nicoară”
Portarul Ion Roncea a fost controlat la sânge de poliţişti după ce a dus la direcţiune pe fiul unui poliţist.

Celebrul portar de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad, Ion Roncea, este din nou în centrul unei poveşti scrise în celebrul colegiu arădean, la finalul săptămânii trecute. Totul a pornit de la o întâmplare banală, una din multele întâmplări trăite de fiecare generaţie de la aproape orice şcoală. Întâmplările din baia liceului, locul ideal de a fenta regulamentele, chiar şi într-un liceu de prestigiu.

Iată faptele: „În fiecare pauză am făcut un control prin băile băieţilor să verific dacă nu se fumează. Am prins elevi cu ţigara în pauza de 9.00, în pauza de 10.00 şi am repetat controlul şi în pauza de 11.00. Am intrat într-una din băi şi mi s-a părut că am simţit miros de fum. Am bătut la uşa unei toalete şi cum nu a răspuns nimeni, am împins uşa. I-am explicat băiatului că am simţit fum de ţigară, dar am fost apostrofat şi a început să folosească invective. L-am invitat să mă însoţească la direcţiune. Nu pentru că ar fi fumat, nu l-am prins în flagrant, ci pentru că a vorbit foarte urât. L-am lăsat la direcţiune şi m-am întors la poartă”, a povestit întâmplarea portarul Roncea. Băiatul este însă fiul unui poliţist. Şi de aici au început să se deruleze o serie de… coincidenţe, după cum declară reprezentanţii IPJ Arad. Pure coincidenţe care nu au nicio legătură cu întâmplarea, doar că o succed, spunem noi, într-un mod misterios.

Prima coincidenţă

A doua zi, dimineaţa, la 8.30, doi poliţişti de la biroul de sisteme de securitate s-au deplasat la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” pentru un control la… poartă. L-au controlat pe portarul Roncea şi l-au amendat pentru că nu avea ecusonul la vedere (era acoperit de geacă) şi nu avea fotografie pe ecuson. I-au puricat registrele şi au taxat orice greşeală de înregistrare. „Tot controlul a durat mai mult de o oră, timp în care mi s-a spus că vor fi cu ochii pe mine, că mă vor verifica”, a declarat portarul. Purtătorul de cuvânt la IPJ Arad, Lorena Radu, a precizat: „În urma sesizării primite de la un cadru didactic, poliţişti de la biroul de sisteme de securitate s-au deplasat la Colegiul Naţional «Moise Nicoară» şi în urma controlului efectuat s-a constatat că paznicul Roncea nu avea ecusonul la vedere. Conform HG 301 a fost sancţionat cu o sancţiune contravenţională de 100 lei. A fost un control în urma unei sesizări, nu a avut nicio legătură cu întâmplarea, a fost doar o coincidenţă”, susţine purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

A doua coincidenţă

Şi tot pură coincidenţă a fost şi faptul că împreună cu cei doi poliţişti era şi tatăl băiatului, în civil, care a asistat, o bună parte din timp, la controlul efectuat de cei doi colegi. Şi s-a recomandat, după cum susţine Roncea „tatăl băiatului pe care l-aţi dus la direcţiune”. Despre această a doua coincidenţă IPJ Arad spune: „Tatăl băiatului a fost acolo pentru că a fost chemat de conducerea şcolii în urma incidentului cu băiatul lui. Nu a avut nicio legătură cu ancheta celorlalţi doi poliţişti”, susţine acelaşi purtător de cuvânt.

Contradicţiile meseriei

Portarul Roncea a mai fost subiect de presă în vara aceastui an, când firma de securitate l-a mutat de la şcoală, se pare la sesizările conducerii şcolii, pentru că este prea permisiv cu elevii şi nu îşi face treaba. A fost păstrat pe post după mai multe proteste ale elevilor şi după intervenţia comitetului de părinţi. Acum, există probabil, din nou, acelaşi risc de a fi dat afară, pentru că a fost prea zelos. Nu e uşor să munceşti la „Moise Nicoară”! Nici nu e de mirare că nimeni nu vrea nici măcar postul de director.197Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor