11 milioane de euro pentru fabrica de scutere electrice din Pecica

De Adriana Barbu
2Comentarii
11 milioane de euro pentru fabrica de scutere electrice din Pecica
© Scuterele electrice ar putea fi produse, în serie, la Pecica
EximBank şi Arsat au semnat acorduri financiare de aproape 11 milioane de euro pentru dezvoltarea unei fabrici de scutere electrice.

Acorduri financiare de milioane de euro în Pecica, județul Arad. Vestea a fost făcută publică de câteva zile de cele mai importante siteuri financiare din România, care au anunțat faptul că EximBank va finanța cu nu mai puțin de 11 milioane de euro un producător local care vrea să dezvolte, printre altele, o fabrică de scutere electrice în Arad, la Pecica. Producătorul local în cauză este Arsat, prezent pe piață de aproape 30 de ani, în timp ce EximBank este o instituţie de credit controlată de stat.

Cine este Arsat, firma care a semnat acordurile de finanţare? A fost înfiinţată acum 28 de ani de antreprenorul Valer Ghinea, primul domeniu de activitate fiind producerea de antene parabolice, dezvoltându-se mai apoi şi în domeniile industrial (fiind unul din cei mai mari producători de componente dedicate industriei aeronautice din Europa de Est), agricol (mai exact în producţia de cereale şi fructe) şi energetic (producţie de energie din surse regenerabile).

Citat de Ziarul Financiar, fondatorul Arsat spune, legat de această finanţare, că „vrem să ne extindem într-un domeniu pe care îl considerăm de viitor şi anume producţia de scutere electrice. Primul pas a fost făcut odată cu investiţia în start-up-ul Scooterson, iar acum suntem în faza de testare a pieţei, scuterele electrice pe care intenţionăm să le producem în fabrica noastră de la Pecica urmând să fie distribuite, în primă fază, în Statele Unite ale Americii”.

În comunicatul EximBank se arată că Grupul Arsat din Arad a încheiat, în acest an, acorduri de finanţare în valoare totală de 52 de milioane de lei (circa 11 milioane de euro), destinate dezvoltării activităţii firmelor grupului. Potrivit celor de la Bursa, „proiectele finanţate de EximBank vizează în special diversificarea şi dezvoltarea business-ului industrial, prin integrarea unei noi fabrici de producţie de scutere electrice, precum şi în domeniul agricol prin extinderea activităţii pomicole. Colaborarea dintre cele două părţi vizează inclusiv susţinerea derulării de proiecte cu fonduri europene, Grupul Arsat fiind un lider în România în absorbţia de fonduri structurale”. Tot aici se aratăfaptul că nu mai puțin de 40 de proiecte europene au fost implementate de companie de-a lungul celor 28 de ani de activitate.

Scurt despre Arsat

Potrivit Agerpress, compania produce repere pentru domeniul aeronautic, naval, trenuri de mare viteză, utilaje terasiere, domeniu medical, automotive, electronic. Portofoliul de clienţi include companii precum Airbus, Apple, Boeing, ABB, Rolls Royce, Siemens sau General Electric.

În ceea ce priveşte agricultura, investiţiile au demarat în 1993, societatea crescând constant suprafaţa exploatată de la 200 de hectare, la peste 10.000 de hectare în prezent.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor