11 pentru Primăria Arad

De Simion Todoca
Reactualizat la:
52Comentarii
11 pentru Primăria Arad
Pentru funcţia de primar al municipiului Arad vor lupta 11 candidaţi, dintre care cinci independenţi.

Bătălia pentru Primăria Aradului se anunţă una aprigă, deşi toate calculele teoretice spun că, în condiţiile alegerilor într-un singur tur, primarul pe funcţie are peste 90% şanse de câştig, chiar dacă obţine un scor mult sub 50% din totalul voturilor exprimate. Cu toate acestea, alegerile din acest an se desfăşoară în condiţiile în care la ora votului se vor mai auzi destul de puternic ecourile protestelor de stradă împotriva clasei politice, de după tragedia de la Colectiv.

Faptul că intră în luptă nu mai puţin de cinci candidaţi independenţi care au reuşit să strângă în timp record semnăturile necesare pentru susţinere, în timp ce mai multe partide politice nu au reuşit acest lucru, poate să însemne ceva. Desigur, doi dintre cei cinci sunt susţinuţi de formaţiuni politice, unul chiar de către cel mai mare partid al ţării, PSD, iar celălalt de către o alianţă de partide, însă ceilalţi trei nu au în spate niciun partid. Mai mult, doi dintre cei trei candidează şi la Consiliul Local, deci au adunat peste 3.000 de semnături!

Va conta enorm de mult dacă cei trei vor obţine voturi de la oameni care până acum nu au mai fost la vot sau le vor „fura” de la candidaţii principali.

Aşadar, doar şase partide au reuşit să-şi lanseze candidaţi. Alături de PNL, care merge cu primarul pe funcţie, Gheorghe Falcă, îşi vor încerca şansele: ALDE, UDMR, PMP, M10 şi MCSA (Mândri că suntem arădeni).

În cursa pentru Primărie

De la startul luptei electorale pentru alegerile locale din iunie lipsesc foarte multe partide, unele de tradiţie, altele care, deşi mai noi – înfiinţate în urmă cu un an sau mai mult -, au fost foarte vocale şi active pe eşichierul politic românesc şi părea de neconceput să nu lanseze candidaţi de primari. Aşadar, au rămas în cursă: 1.Ciprian Florin Luca – independent, susţinut de Alianţa Pentru Arad, APAR (PRU-UCDR) şi PSRO; 2.Ionel Ciupe – ALDE; 3.Levente Grigorie Bognar – UDMR; 4.Viorica Elvira Pop – independent; 5.Sebastian Bulumac – independent, susţinut de PSD şi societatea civilă; 6.Gheorghe Falcă – PNL; 7.Marin Lupaş – independent; 8.Dorin Eugen Filip – independent; 9.Samuel Adrian Iosif Caba – PMP; 10.Adrian Wiener – M10; 11.Gabriel Călin Costea – Partidul Mândri că suntem arădeni.A fost respinsă candidatura Liei Ardelean, pe lista PPUsl.

13 pentru CLM

Din totalul de 15 liste, au fost admise 13: Au fost admise listele: 1.ALDE; 2.UDMR; 3.PSD; 4.PNL; 5.Marin Lupaş – independent; 6.Dorin Eugen Filip – independent; 7.PMP; 8.M10; 9.Daniela Arieta Săbău – independent. 10.APAR 11.Mândri că suntem arădeni(MCSA) 12.Partidul Alternativa de Vest (ADV) 13.UNPR.

Doar 7 liste pentru CJA

Biroul Electoral Judeţean a admis 7 liste de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Arad. Se vor bate pentru intrarea în CJA: ALDE; PSD; PNL; UDMR; PMP; Alianţa pentru Arad – APAR (PRU-UCDR) şi UNPR. A fost respinsă lista Asociaţiei Partida Romilor pro Europa, care nu a avut numărul necesar de semnături ale susţinătorilor. De asemenea, pe acelaşi motiv a fost respinsă lista Partidului Naţional democrat (PND), reprezentanţii acestui partid venind cu lista la ora 23.55, explică preşedintele BEJ Arad, judecător Eugenia Iovănaş.52Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor