11 priorități pentru Arad

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
3Comentarii
11 priorități pentru Arad
© Sergiu Bîlcea solicită sprijin de la bugetul național pentru 11 proiecte FOTO: A.P.
Sergiu Bîlcea: „Parlamentarii PSD sunt chemaţi să susţină finanţarea a 11 priorităţi ale Aradului prin bugetul de stat”.

Nu mai puțin de 11 proiecte sunt propuse pentru a fi susținute de către parlamentarii social-democrați, în vederea dezvoltării Aradului. Cele 11 proiecte au fost prezentate de președintele PNL Municipal Arad, Sergiu Bîlcea, în cadrul unei conferințe de presă.

„Cei patru parlamentari PSD nu au avut curiozitatea să întrebe care sunt proiectele pe care le poate susţine Guvernul, prin bugetul de stat. Dacă tot întârzie adoptarea bugetului, măcar să fie cu folos. Bugetul este votat de parlamentari, ei pot face amendamente şi au ocazia să lupte pentru Arad. Pentru că nu au întrebat nici Primăria, nici Consiliul Judeţean, le transmitem 11 priorităţi ale Aradului care aşteaptă finanţare. Le solicităm să dovedească prin fapte că sunt preocupaţi de problemele arădenilor. Câteva dintre obiectivele enumerate au fost enunţate, ca promisiuni, chiar de către parlamentarii PSD. Cei de la PSD au majoritate parlamentară şi se pot lăuda că au făcut ceva pentru Arad, dacă obţin finanţare pentru cele 11 obiective. Cred că toată regiunea noastră este interesată de Autostrada Via Carpathia, toţi arădenii vor investiţii în drumuri şi fluidizarea traficului, şcoli, spitale, baze sportive. Nu cerem lucruri imposibile, avem pretenţia ca proiectele Aradului să fie susţinute în aceeaşi măsură ca şi proiectele altor oraşe, pentru că suntem printre principalii contributori la bugetul de stat”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Lista cu 11 priorități

Cele 11 proiecte propuse de Sergiu Bîlcea pentru a fi incluse în bugetarea națională din acest an sunt: autostrada Via Carpathia – studiu de fezabilitate pentru demararea proiectului, 35 milioane de euro spre Compania Națională de Investiții pentru construcţia unui nou Spital Judeţean, investiţiile în unitatea militară din Gai, pentru a finaliza trecerea Cetăţii în circuitul civil, conform obligaţiilor asumate în faţa arădenilor de Guvernul PSD, renovarea pasarelei pietonale de la Gara Aradul Nou, investiţii în Policlinica CFR preluată de Armată, reabilitarea Bazinului „Delfinul” şi a Sălii Polivalente, sau transferul spre autorităţile locale pentru punerea lor în valoare, continuarea investiţiilor în şcoli, sistată de Guvernul PSD în 2012, investiţia de 2,5 milioane de euro pentru stadionul UTA, realizarea pasajului spre Horia, continuarea şi finalizarea pasajului de pe centura Aradului, asigurarea finanţării pentru creşterea salariilor, vouchere de concediu şi norme de hrană în instituţiile publice, conform deciziilor adoptate de Guvern.

Cu lisa către parlamentari

Sergiu Bîlcea va transmite parlamentarilor PSD de Arad lista cu prioritățile propuse, dar și către parlamentarii liberali pentru a le putea susține la București.

„Nu cerem lucruri imposibile, avem pretenţia ca proiectele Aradului să fie susţinute în aceeaşi măsură ca şi proiectele altor oraşe” – SERGIU BÎLCEA

Taguri: ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor