1,3 candidaţi pe un loc de medic la Spitalul Judeţean Arad

De Diana Dutu
Reactualizat la:
7Comentarii
1,3 candidaţi pe un loc de medic la Spitalul Judeţean Arad
Cea mai râvnită specializare e Anatomia patologică: patru candidaţi pentru un singur post. La polul opus se află Oncologia: două posturi, un singur candidat. Pentru Laboratorul de analize concurează un medic cu condamnare penală. La Cardiologie, avem un candidat surpriză: dr. Cristian Dină.

25 de candidaţi s-au înscris la concursul organizat de conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru ocuparea a 19 posturi vacante de medic. Adică 1,3 pe un loc.

Omul şi postul

Sunt câteva specializări unde numărul posturilor scoase la concurs coincide cu numărul candidaţilor. De pildă, pentru cele două posturi de medic specialist anestezie-terapie intensivă la Secţia ATI I s-au înscris două persoane: dr. Corina Măda şi dr. Alexandra Şuşeanu-Kiss. De asemenea, pentru postul de medic specialist recuperare, medicină fizică şi balneologie s-a înscris un singur candidat: dr. Laura Nicolescu. La fel şi pentru postul de medic specialist boli infecţioase: dr. Iuliana Bologan e singura înscrisă la concurs.

Două locuri, trei concurenţi

Desigur, sunt şi cazuri unde numărul concurenţilor e mai mare decât al posturilor vacante. De exemplu, pentru cele două posturi de medic specialist obstetrică-ginecologie s-au înscris la concurs trei candidaţi: dr. Alexandra-Viorica Butean-Oniga, dr. Cristina Onel şi dr. Ioana-Maria Vornic. O situaţie similară întâlnim şi în cazul celor două posturi de medic specialist psihiatrie, pentru care se luptă dr. Iulia Resiga, dr. Claudiu Resiga şi dr. Diana-Alexandra Stoia.

Candidat cu condamnare

Tot trei candidaţi pe două locuri se înregistrează şi la Laboratorul Clinic de Analize Medicale al spitalului. Pentru cele două posturi de medic primar medicină de laborator s-au înscris trei candidaţi: dr. Nicoleta Mirela Mazuch, dr. Daniela Mihaela Triff şi dr. Ramona Gligor.

Reamintim, la începutul lunii martie a acestui an, dr. Ramona Gligor – profesor universitar la UVVG – a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Diplome de licenţă fără studii”. Dr. Gligor a fost acuzată de săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată şi şi-a recunoscut vinovăţia.

Extremele

Cel mai râvnit dintre posturile scoase la concurs de Spitalul Judeţean este cel de medic specialist anatomie patologică: nu mai puţin de patru persoane concurează pentru ocuparea acestuia. E vorba de următorii candidaţi: dr. Adeline Roxana Bucur, dr. Ionela Sevilla Bujor, dr. Marilena Zenaida Buzete şi dr. Mohamed Othman.

Aceeaşi concurenţă – 4:1 – se înregistrează şi în cazul postului de medic rezident an V specialitatea medicină de urgenţă. Vor concura pentru ocuparea acestui post dr. Mădălina Maria Bujor, dr. Radu Nicolae Fărcaş, dr. Alexandra Dana Hîrlav şi dr. Robert Caius Noghiu. Mai precizăm că pentru cele trei posturi vacante de medic specialist medicină de urgenţă la UPU-SMURD nu s-a înscris niciun candidat.

O situaţie nefericită se înregistrează şi la Secţia Clinică de Oncologie. Deşi au fost scoase la concurs două posturi de medic primar oncologie, s-a înscris doar un singur candidat: dr. Cristiana-Georgeta Ilie.

Dr. Cristian Dină, la Secţia Cardiologie!

Să nu uităm de Secţia Clinică Cardiologie. Aici au fost scoase la concurs două posturi: unul de medic specialist cardiologie şi unul de medic primar cardiologie. Pentru postul de medic specialist s-au înscris doi candidaţi: dr. Laura Diana Giurgiu şi dr. Raluca Roxana Ţurlea.

Pentru postul de medic primar cardiologie există un singur candidat: dr. Cristian Dină. Da, acel doctor Dină care în urmă cu cinci ani renunţa la Timişoara pentru a deschide la Arad Centrul de Cardiologie Intervenţională „Cardiolife”. Un candidat mai mult sau mai puţin surprinzător, a cărui decizie de a se înscrie la concurs este salutară. Un profesionist care (dacă va trece de acest concurs) va aduce plus-valoare corpului medical al spitalului public şi va contribui decisiv la modernizarea Secţiei Cardiologie şi la dezvoltarea serviciilor oferite arădenilor suferinzi de boli cardio-vasculare. Şi, de această dată, vorbim de servicii medicale gratuite (nu contra-cost, cum sunt asigurate la „Cardiolife”).

Atragerea dr. Cristian Dină în echipa medicală a Spitalului Judeţean Arad ar putea avea un rol important în crearea Compartimentului de Cardiologie Intervențională despre care managerul Carmen Lucuţa amintea, acum un an, într-un interviu acordat Jurnal arădean/ Aradon. „Dorim să putem valorifica experiența profesională a «Cardiolife» pentru a oferi servicii de calitate pacienţilor din sistemul public şi pentru a putea accesa fondurile pe Programul Naţional” – spunea, în octombrie 2017, Carmen Lucuţa.

Doamne doctor

Trecând în revistă numele celor 25 de candidaţi înscrişi la concurs, am remarcat că majoritatea (20) sunt femei. Cei cinci concurenţi de sex masculin se luptă pentru posturile de medic rezident an V medicină de urgenţă (2), medic specialist psihiatrie, medic specialist anatomie patologică şi medic primar cardiologie.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor