15.000 de euro pentru WiFi gratuit în Arad

De Diana Dutu
15.000 de euro pentru WiFi gratuit în Arad
Banii au fost obţinuţi de Municipalitate prin programul WIFI4EU lansat de Comisia Europeană.

ARAD. Municipiul Arad a obținut un sprijin financiar de 15.000 euro, cu scopul de a instala Wifi gratuit în oraș. Practic, Aradul este unul din cele 2.800 orașe europene câștigătoare (din 13.000 aplicații depuse) în cadrul programului WIFI4EU lansat de Comisia Europeană.

„Inițiativa WiFi4EU promovează accesul gratuit la WiFi în spații publice, precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, centrele de sănătate și muzeele, peste tot în UE. Localitățile câștigătoare vor primi un cupon valoric în valoare de 15.000 de euro. Acesta va fi utilizat pentru instalarea de echipamente WiFi în acele spații publice de pe raza lor administrativă unde nu există conectivitate WiFi gratuită. Urmează semnarea unui acord de grant cu Agenția Executivă pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene” – se arată într-o informare a Primăriei Municipiului Arad.

În prezent, pe raza municipiului Arad sunt active 30 acces – pointuri WiFi puse în funcțiune în cadrul proiectului „Creșterea calității serviciilor de internet în Arad și Oroshaza”, implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romănia 2007-2013. Municipalitatea intenţionează extinderea soluției WiFi cu acces la internet gratuit securizat în toate zonele publice (parcuri, zone pietonale, piețe și clădiri publice, biblioteci, centre de sănătate și muzee), astfel încât să se creeze o infrastructură digitală a orașului. Nu mai puţin de 40 de noi puncte WiFi au fost identificate, iar o parte dintre ele vor deveni active în urma acestei investiţii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !