2.681 de lei pentru ajutorul de deces

De Diana Dutu
2Comentarii
2.681 de lei pentru ajutorul de deces
© Pentru acoperirea cheltuielilor cu înmormântarea
Cuantumul acestuia a crescut cu 10% faţă de 2015. Anul trecut, CJP Arad a acordat 5.216 ajutoare de deces.

Începând din acest an, Casa Județeană de Pensii acordă cu 266 de lei mai mult decât în 2015, pentru ajutorul de deces. E vorba de o creştere cu aproximativ 10%. „Potrivit dispoziţiilor art.16 din Legea nr. 340/2015 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, cuantumul ajutorului de deces, prevăzut de Legea nr. 263/2010, cu modificările si completările ulterioare, a fost stabilit la 2.681 lei în cazul decesului asiguratului sau pensionarului şi la 1.341 lei în cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau pensionarului” – precizează Mihaela Vasil, director al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Arad.

Condiţii

Ajutorul de deces se acordă unei singure persoane care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces şi care poate fi, după caz: soţul supravieţuitor, copilul, părintele, tutorele, curatorul, moştenitorul sau orice altă persoană care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces. Ajutorul de deces se achită în termen de 24 de ore de la solicitare.

În cursul anului anul 2015, CJP Arad a acordat 5.216 ajutoare de deces în valoare totală de 12.422.428 lei.

Documente

Pentru a beneficia de ajutorul de deces, solicitanţii trebuie să pregătească următoarele acte: cerere pentru acordarea ajutorului de deces (anexa nr. 11), certificat de deces în original şi copie, actul de identitate al solicitantului (original şi copie), acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul, dovada că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces (original şi copie).2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor