200 de metri în aer pe strada Socului

De Valentin Goran
Așteaptă un răspuns care nu mai vine FOTO: V.G.​
Așteaptă un răspuns care nu mai vine FOTO: V.G.​
Opt familii care locuiesc pe strada Socului din Șega se luptă din 2008, de când strada a fost reabilitată, să fie asfaltată și ultima bucată, de 200 metri.

Sunt necăjiți, supărați, revoltați și simt că nimeni nu mai poate să îi ajute. Este vorba de opt familii, care locuiesc la capătul străzii Socului, paralelă cu Șezătorii, din cartierul arădean Șega. Au trecut șapte ani de zile de când strada Socului a fost reabilitată, mai exact în anul 2008. De când strada a fost reabilitată… dar nu total. Asfaltul nu a mai ajuns și în capătul străzii, mai exact între străzile Ioan Fluieraș și Ilarion Felea. Au fost făcute zece solicitări între anii 2008 și 2010 ca asfaltul să meargă până la capăt. La un moment dat, primarul Gheorghe Falcă, ne spun arădenii, a și trimis un consilier pe teren care le-a spus sec că această parte a străzii nu a fost inclusă în proiect. Un răspuns halucinant. Cum se poate ca o stradă reabilitată să nu fie terminată până la capăt, adică să lipească din lucrare 200 metri liniari?! Cele opt familii spun că situaţia lor e de domeniul ridicolului. Şi aşa şi este.

Au început și nu au terminat

„În 2008, au venit și au reabilitat strada Socului. La noi nu au mai ajuns. Am încercat din răsputeri să îi convingem să ne asfalteze și nouă, că stăm tot pe strada Socului. Dar nu s-au lăsat înduplecați. Când au ajuns la noi, au strâns și au plecat. Noi am rămas cu ochii în soare. În doi ani, am făcut în numele celor opt familii un tabel cu semnături pe care le-am depus la Primăria Municipului Arad. De zece ori am făcut aceste solicitări. La un moment dat, în 2010, primarul Gheorghe Falcă, căci am fost și la el în audiență în aceea perioadă, ne-a trimis un consilier pe teren. Acesta ne-a spus franc că porțiunea noastră de stradă nu a fost inclusă în programul de reabilitare și că nu se poate face nimic. De atunci au mai trecut cinci ani. În total șapte. Nu mai știm ce să facem. E noroi, mizerie la fiecare ploaie care cade. Este normal ca această stradă, care figurează reabilitată la primărie, să nu fie gata în totalitate? Cu ce suntem noi de vină? Cum rămâne cu noi?”, ne întreabă Crișan Florin, reprezentantul celor opt familii din capătul străzii Socului.

Tăcere totală

Am contactat reprezentanții Palatului Administrativ pentru a oferi un răspuns pertinent cititorilor noștri. Am fost asigurați că îl vom primi. Am așteptat câteva zile bune, dar răspunsul nu a venit. Noi încă îl aşteptăm. Până atunci suntem doar uluiţi că în Arad, în secolul XXI, o stradă este reabilitată dar nu în procent de 100% deşi figurează ca și executată în totalitate. Că au mai rămas 200 de metri de noroi, la fiecare ploaie, fără să-i pese cuiva. Şi că opt familii din Arad, ce locuiesc pe o stradă aşa zis asfaltată şi-au pierdut în şapte ani orice speranţă că vor merita şi ei un petic de asfalt!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !