22% dintre școli nu au autorizații sanitare

De Monica Ardelean
1Comentariu
Cu lucrările în curs de desfăşurare
Cu lucrările în curs de desfăşurare
Toate unitățile școlare în cauză sunt situate în mediul rural.

100 de unități școlare nu dețin autorizații sanitare de funcționare pentru anul școlar care va începe în câteva zile. Inspectoratul Școlar Județean a făcut un bilanț provizoriu al situației care ar putea fi ușor modificat după finalizarea controlului în școli. „În acest moment, din cele 463 de unităţi şcolare, s-au verificat un număr de 92 de unităţi, iar în perioada următoare, comisiile să îşi continue activitatea astfel încât să se poată stabili clar unităţile şcolare care nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare şi să se poată întreprinde demersurile necesare pentru remedierea deficienţelor” – a precizat Laura Nădăban, purtătorul de cuvânt al IȘJ Arad.

Mediul rural, neautorizat

Din informaţiile primite de la IȘJ Arad, din cele 463 de unităţi şcolare din județ, un număr de 282 de unităţi şcolare deţin autorizaţie de funcţionare, 81 de unităţi şcolare au depuse dosare pentru autorizare şi 100 de unităţi şcolare nu deţin până în prezent autorizaţie de funcţionare, ceea ce înseamnă un procent de 22% fără autorizație.
„Toate unităţile şcolare care nu deţin momentan autorizaţie de funcţionare sunt din mediul rural, având ca şi cauză numărul insuficient de cabine WC, inexistenţa fântânilor cu apă cu jet ascendent, pardoseli deteriorate în sălile de clase etc. Pentru 26 de unităţi şcolare neautorizate sanitar, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a transmis documentaţia necesară în vederea finanţării pentru remedierea deficinţelor” – se mai arată în comunicatul IȘJ Arad.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor