23 de incendii de vegetaţie uscată în 6 zile

De Ioana Costas
1Comentariu
23 de incendii de vegetaţie uscată în 6 zile
Pompierii, chemaţi zilnic să stingă incendii de vegetaţie uscată care se întind pe suprafeţe tot mai mari, ajungând la livezi şi păşuni.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad au precizat că o mare parte a acestor incendii, fiind nesupravegheate şi favorizate de vânt, s-au propagat pe suprafeţe foarte mari la livezi sau păşuni împădurite. „Misiunea personalului din cadrul subunităţilor a fost una deosebit de grea din cauza imposibilităţii deplasării până la locul incendiului a autospecialelor de intervenţie, suprafeţelor foarte mari incendiate şi a vântului puternic. S-a intervenit cu mijloace genistice – lopeţi, cazmale, mături – operaţiunile de intervenţie fiind de lungă durată – 4-8 ore -, şi necesitând în unele cazuri suplimentarea forţelor cu personal din turele libere. La toate incendiile de vegetaţie uscată/deşeuri vegetale cauza probabilă este reprezentată de <<folosirea focului deschis în spaţii deschise>> în vederea curăţării terenurilor”, a declarat maiorul George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Bilanţ de 6 zile
În 6 zile, pompierii arădeni au avut 164 de misiuni în tot judeţul, printre care 25 de incendii, o misiune de descarcerare şi una de asanare muniţie. Cele 164 de misiuni au avut loc în perioada 1 – 6 aprilie 2017, la ele intervenind toate subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş„ al judeţului Arad. Din cele 25 de incendii care au avut loc în cele şase zile, 23 au fost de vegetaţie uscată, deşeuri sau resturi vegetale. Totodată, pentru eficientizarea intervenţiilor şi optimizarea timpilor de răspuns subunităţile ISU Arad au executat 11 misiuni de recunoaştere în unele obiective din raioanele de intervenţie. Pe timpul misiunilor de recunoaştere se verifică sursele de alimentare cu apă, căile de acces în obiectiv, configuraţia acestuia şi alte elemente care sunt semnificative pe timpul intervenţiei.

Intervenţii SMURD
În cele şase zile, modulele SMURD au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale în 137 de cazuri.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor