23 de misiuni pe zi pentru pompieri

De Ioana Costas
23 de misiuni pe zi pentru pompieri
ARAD. Nu e uşor să fii pompier mai ales primăvara când începe „sezonul” incendiilor de vegetaţie uscată.

Doar în luna martie, pompierii împreună cu voluntarii au stins 105 incendii. Potrivit căpitanului George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş Arad „comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014, misiunile de intervenţie au crescut cu 63 la sută, din cauza numărului mare al misiunilor de stingere a incendiilor şi al intervenţiilor SMURD”.

Însă, în total, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş Arad, singure sau în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ, au executat 716 misiuni din care: 105 misiuni de stingere a incendiilor (sunt incluse şi misiunile de stingere executate de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale unităţilor administrativ teritoriale), 583 misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă SMURD (aici fiiind incluse şi misiunile SMURD Nădlac şi SMURD Vinga), o intervenţie pentru descarcerarea persoanelor, o misiune pirotehnică, 16 intervenţii de asistenţă a persoanelor şi 10 diferite alte tipuri de misiuni. Având în vedere aceste cifre, pompierii au avut o medie de 23 de intervenţii pe zi. Pe timpul desfăşurării celor 583 de misiuni SMURD au fost asistate 598 de persoane din care 90 de copii şi 508 adulţi. Tot în luna martie, dispeceratele inspectoratului şi a subunităţilor de intervenţie au monitorizat 147 transporturi de substanţe periculoase.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !