37 de voluntari din 15 localităţi, prezenţi la cursurile ISU Arad

De Ioana Costas
La cursuri
La cursuri
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad a organizat, în perioada 5-8 octombrie, la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bocsig „Programul de pregătire cu personalul din compartimentul de prevenire ale serviciilor voluntare” din localităţile: Chisindia, Almaş, Şicula, Dieci, Gurahonţ, Vîrfurile, Hălmagiu, Moneasa, Grăniceri, Seleuş, Bîrsa, Buteni, Dezna, Bocsig şi Cermei.

Potrivit reprezentanţilor ISU Arad, la cursul de pregătire au participat 37 de voluntari din localităţile menţionate mai sus.
La curs au fost prezentate teme teoretice din domeniul situaţiilor de urgenţă, cuprinzând aspecte din: „Hazarde, riscuri, vulnerabilităţi, dezastre, situaţii de urgenţă”; „Gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivel local”; „Forme ale activităţii de prevenire desfăşurate de către SVSU”; „Protecţia populaţiei, bunurilor materiale şi a mediului în situaţii de protecţie civilă; Cerinţe şi modalităţi de realizare (înştiinţare, avertizare, alarmare, asanare, adăpostire)”; „Apărarea împotriva incendiilor”; dar şi teme practice: „Controale de prevenire la instituţii din subordinea autorităţilor locale, la gospodăriile cetăţenilor” şi un „Exerciţiu de intervenţie la producerea unui incendiu la o unitate de învăţământ”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !