475 de situaţii de urgenţă în judeţul Arad

De Ioana Costas
475 de situaţii de urgenţă în judeţul Arad
Pompierii ISU Arad şi pompierii voluntari au intervenit în luna decembrie 2015 la 475 de situaţii de urgenţă.

Dintre cele 475 de situaţii de urgenţă, 389 au fost gestionate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, iar 72 de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi în 14 cazuri s-a intervenit în comun. Faţă de luna precedentă numărul intervenţiilor a scăzut cu 21 la sută, iar faţă de aceeaşi lună a anului trecut intervenţiile au scăzut cu 9 la sută. Subunităţile de intervenţie din judeţ au executat 38 de misiuni de stingere a incendiilor, 411 misiuni de acordare a asistenţei medicale de tip SMURD, o intervenţie pirotehnică, 6 intervenţii pentru descarcerarea persoanelor, 12 acţiuni de asistenţă persoane şi 7 alte tipuri de misiuni. Au fost 14 deplasări fără intervenţie, 2 alarme false, iar în 2 cazuri echipajele au fost întoarse din drum. Dintre cele 72 de intervenţii ale serviciilor voluntare, 62 sunt reprezentate de intervenţiile SMURD ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vinga.

Pe timpul celor 411 misiuni de acordare a asistenţei medicale prespitalicesti de tip SMURD au fost asistate 419 persoane, dintre care 375 de adulţi şi 44 de copii.

„Personalul din cadrul Inspecţiei de Prevenire a executat în luna decembrie 81 de controale, dintre care 51 la operatori economici. Au fost depistate 193 de nereguli pentru care au fost aplicate 54 de amenzi în valoare de 448.609 lei şi 133 de avertismente. Compartimentul avizare autorizare a emis 17 avize de securitate la incendiu, a respins 3 documentaţii privind avizul de securitate la incendiu şi au fost eliberate 14 autorizaţii de securitate la incendiu. Au fost soluţionate 5 petiţii şi 210 puncte de vedere privind securitatea la incendiu”, a declarat căpitanul George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad despre activităţile inspectoratului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !