50 ani în Liga Naţională!

De Daniel Scridon
50 ani în Liga Naţională!
Profesorul Dan Moraru este deţinătorul unui record de longevitate de invidiat.

La Mulţi Ani, Dan Moraru! La 70 ani. Din care, 50 ani au fost petrecuţi, neîntrerupt, în Liga Naţională de baschet. Ca sportiv, antrenor ori conducător. După ce a devenit Maestru al sportului (2003), în 2004 avea să primească Ordinul „Meritul Sportiv”, clasa a II-a, pentru 40 ani de activitate în prima divizie de baschet. Din 2009, şi-a găsit locul în Hall Of Fame-ul sportului cu mingea la coş din România.

Antrenor emerit din 2006, prof. Dan Moraru are o zestre de medalii formidabilă, 34. Ca antrenor ori director tehnic la Univ Goldiş ICIM Arad, Moraru a strâns 24 medalii: 10 în Liga Naţională (4 aur, 4 argint şi 2 bronz), 9 în Cupa României (2-2-5) şi 5, în Liga Europei Centrale (3-2-0).

Şi-a petrecut cinci ani pe banca reprezentativei de senioare, timp în care a susţinut 96 jocuri. A calificat de două ori naţionala la Campionatul European şi a obţinut un valoros loc III la Jocurile Mondiale Francofone (Franţa, 1994). „Între atâtea trofee, dacă ar fi să fac un clasament, cel mai strălucitor aur a fost cel obţinut în finala de la Târgovişte din 2013” – spune prof. Dan Moraru.

Secretul?

Dragostea de baschet, sport în care nu a trădat niciodată, disciplină pe care a pus-o mai presus de orice. Întrebat cum se simte la împlinirea a şapte decenii de viaţă, prof. Moraru a spus: „Mă simt în stare să antrenez din nou, dar mă bucur că nu ştiu limba engleză (nici nu am vrut să mi-o însuşesc, întrucât schimbările m-au prins la o vârstă destul de înaintată) şi ca atare, îmi este foarte bine aşa, în calitate de sfătuitor”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !