700 de tineri spera la o locuinta ANL

De Simona Butaru
7Comentarii
700 de tineri spera la o locuinta ANL
Consilierii locali, convocaţi să aprobe lista de priorităţi pentru atribuirea unei locuinţe ANL.

ARAD. Sute de tineri – singuri sau cu familii – au solicitat, până la finele anului trecut, o locuinţă ANL. Este vorba despre persoane cu vârsta de până la 35 de ani, care respectă prevederile legale privind dreptul de a solicita o locuinţă ANL.

Consilierii municipali, convocaţi în şedinţă ordinară marţi, la ora 14.00, vor fi puşi în situaţia de a aproba Lista şi ordinea de priorităţi a solicitanţilor care au acces la locuinţele pentru tineri construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, cuprinzând titularii cererilor depuse până la 31.12.2014. „Înregistrarea cererilor pentru locuinţe construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe s-a efectuat de către Serviciul Fond Locativ al Primăriei Municipiului Arad (…). Analizarea cererilor şi stabilirea ordinii de priorităţi a solicitanţilor s-a făcut prin prisma respectării criteriilor-cadru de acces la o locuinţă construită prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, şi a criteriilor de ierarhizare prin punctaj”, se precizează în proiectul de hotătâre.

Demn de menţionat este că, la finele anului trecut, existau în evidenţele Serviciului Fond Locativ un număr de 692 cereri pentru locuinţe ANL, ale căror titulari îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.

Trebuie precizat, însă, că în ultimii ani nu s-au mai construit locuinţe ANL în municipiu. Se mai atribuie, însă, câte un număr mic de locuinţe, în decursul anului, în urma eliberării lor de către chiriaşi (fie de bunăvoie, fie deoarece nu şi-au achitat chiria sau cheltuielile).

Primul loc pe lista de priorităţi este ocupat de o persoană singură, cu un punctaj de 74 de puncte. Ultimul loc din listă este ocupat de o persoană cu o familie formată din trei membri, dar care a însumat doar 28 de puncte.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor