9 Mai la Şcoala Gimnazială Aurel Vlaicu Arad

De Prof. Loredana Bretfelean
9 Mai la Şcoala Gimnazială Aurel Vlaicu Arad
Ziua de 9 Mai a reprezentat, pentru elevii Şcolii Gimnaziale Aurel Vlaicu Arad, prilej de a marca evenimentele care definesc această zi, din punct de vedere istoric: Ziua Europei, rostirea în Parlamentul României, în anul 1877, a Declaraţiei de Independenţă de către Mihail Kogălniceanu şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Activitatea a fost gândită şi organizată de prof. Tămăşan Petruşca şi prof. Humm Melinda.

Ziua Europei a fost marcată printr-un montaj alegoric, pus în scenă de elevii clasei a VIII-a B. Aceştia, ilustrând câte un stat, au oferit o scurtă prezentare a acestuia, şi au “construit” împreună mareacasă a Uniunii Europene, cărămidă cu cărămidă. Copiii au beneficiat şi de viziunea artistică asupra temei, oferită de prof. Mayer Laura.

Celelalte două evenimente au fost prezentate de elevi de la Şcoala Gimnazială Fraţii Neuman, care au participat în calitate de invitaţi.

Acţiunea a fost completată de cântecele şi poeziile elevilor din clasele a IV-a, care au şi intonat, plini de entuziasm, Odă bucuriei. De asemenea, la reuşita activităţii au contribuit şi Consiliul elevilor, coordonat de prof. Anca Crişan şi corul şcolii, coordonat de prof. Georgiana Crişan.

Atât organizatorii, cât şi publicul au înţeles că s-a creat o autentică situaţie de învăţare, că a fost o veritabilă lecţie de istorie şi cultură civică, o lecţie ancorată în modernitate, chiar dacă evocă evenimente din trecut, o lecţie ce a urmărit cultivarea sentimentului de patriotism, a respectului faţă de alte popoare, a toleranţei şi a acceptării celuilalt. Obiectivele au fost atinse şi datorită participării active a elevilor, fie actori, fie spectatori, precum şi a implicării în organizarea evenimentului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !