A primit tot 8 ani de inchisoare si a doua oara

De Ioana Costas
7Comentarii
A primit tot 8 ani de inchisoare si a doua oara
„Belmondo”, pe numele său Marius Datcu, unul dintre „locotenenții” lui Uțu Rohozneanu, a cerut Tribunalului Dolj să-i contopească pedepsele.

ARAD. Marius Datcu zis „Belmondo”, unul dintre „locotenenții Împăratului”, a înaintat o cerere Tribunalului Dolj, la sfârșitul anului 2012, cerând să i se contopească cele două pedepse pronunțate de Tribunalul, respectiv Judecătoria Arad: o pedeapsă de 8 ani pentru infracțiunile săvârșite în dosarul „Împăratul” și o alta, de 2 ani, pronunțată de Judecătoria Arad, în 2011, pentru că a condus pe drumurile publice fără a deține permis de conducere. Astfel, în 19 februarie 2013, Tribunalul Dolj a decis să descontopească pedeapsa de 8 ani de închisoare, contopindu-le apoi tot în 8 ani de închisoare. „Belmondo” a fost condamnat în dosarul Rohozneanu pentru comiterea unor infracțiuni precum șantaj și amenințare.

21 de ani și 6 luni de închisoare plus încă 2 ani

Tribunalul Dolj a descontopit pedeapsa de 8 ani de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o perioadă de 5 ani aplicată prin sentinţa penală. 402/2010 a Tribunalului Arad, definitivă prin decizia penală nr.4322/2011 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în pedepsele de 5 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o perioadă de 5 ani; 2 ani şi 6 luni; 2 ani închisoare; 4 ani închisoare; 2 ani închisoare; 1 an închisoare; 1 an închisoare; 2 ani închisoare; 2 ani închisoare. „În baza art. 36 alin. 2 Cod penal, contopeşte pedepsele menţionate anterior cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 546/2011 a Judecătoriei Arad, definitivă prin decizia penală nr. 628/2011 a Curţii de Apel Timişoara, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 5 ani închisoare la care se adaugă sporul de 3 ani închisoare aplicat prin sentința penală 402/2010 a Tribunalului Arad, urmând ca petentul condamnat să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o perioadă de 5 ani”, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.

A contestat sentința de la Dolj

Nemulțumit de sentința Tribunalului Dolj (altfel nu ne-am explica de ce a contestat-o), „Belmondo” a depus la Tribunalului Arad, în 7 mai 2014, o contestație la executare. La primul termen care a avut loc în 20 mai, Marius Datcu și-a retras contestația, Tribunalului Arad rămânându-i doar să „ ia act de retragerea contestaţiei contra executării sentinţei penale nr. 84 din 19.02.2013 a Tribunalului Dolj, formulată de condamnatul Datcu Marius, deţinut în Penitenciarul Arad.” 

Eliberați

O parte dintre cei care au fost considerați „locotenenții” lui Uțu Rohozneanu, condamnați la închisoare, și-au ispășit deja pedeapsa și au fost eliberați. Este vorba despre Drăgulescu Daniel, Suciu Viorel, Covaci Ioan Moise zis „Bilu”, Dragoman Marius, Moisă Constantin Florin și Edmond Misăraș zis „Eddy Naposim” sau „Eddy Conan”.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor