A sosit timpul responsabilitatii in politica

De M.P.
Reactualizat la:
A sosit timpul responsabilitatii in politica
  ARAD. Interviu cu Gheorghe Seculici, candidat ARD în Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaților, Arad.

Domnule Gheorghe Seculici, ce v-a determinat să optați pentru o candidatură pentru Camera Deputaților?

SECULICI. Am decis să mă implic în politică la un alt nivel, cu convingerea că pot aduce un plus de responsabilitate și decență în Parlamentul României. În tot ceea ce am făcut până acum, am demonstrat că se poate reuși în viață și prin bun simț, prin respectarea cuvântului dat, prin onestitate și grijă față de ceilalți. Nu mă pot schimba acum, asta v-o garantez. Contextul economic și politic este destul de dificil și simt că trebuie să pun umărul pentru a reconstrui lucrurile care nu merg așa cum ar trebui în țară. Personal, consider că este cel mai potrivit să-mi valorific potențialul politic într-un colegiu foarte apropiat mie. Colegiul nr. 3 este cel în care locuiesc, unde merg la lucru de atâția ani și unde trăiesc mulți dintre oamenii pe care îi cunosc și îi prețuiesc. Este o motivație în plus pentru mine să candidez aici, mai ales că tot aici voi reveni și după cei patru ani în Parlament, la București. Nu cred că poate fi găsită o dovadă mai convingătoare asupra seriozității intențiilor mele, ca trimis al alegătorilor din acest colegiu în Camera Deputaților.

 Trăim momente dificile, după ani de guvernare care au implicat și măsuri de austeritate resimțite din greu de populație. Cum credeți că vă puteți adresa electoratului pentru a-l convinge să vă dea girul, în aceste condiții?

SECULICI. Guvernarea a însemnat, pentru PDL, asumarea unor decizii dificile și nepopulare. Sunt conștient că, din păcate, multă lume a avut de suferit în urma acestor decizii. Mama mea, de exemplu, e pensionară și știu foarte bine cât de greu este pentru un pensionar, de la o lună la alta. Ceea ce nimeni nu spune public este faptul că, prin măsurile luate de miniștrii PDL, am evitat ca România să intre în incapacitate de plată, situație în care n-am mai fi avut cum să plătim nici pensiile și nici salariile. Am evitat, la limită, situația dramatică a Greciei, a Spaniei, a Portugaliei, unde nivelul șomajului a crescut alarmant, unde oamenii mor de foame deoarece guvernele nu au avut responsabilitatea de a aplica măsuri nepopulare. PDL, însă, nu a știut să explice prea bine deciziile economice luate, iar astăzi plătește prețul. Spre deosebire de actualul guvern care, de șase luni, se ocupă mai mult de aparițiile la televizor și scandaluri, în loc să gestioneze economia sau educația sau sănătatea etc. Nu în felul acesta va ieși țara din situația în care se află și nu în felul acesta va crește nivelul de trai al fiecăruia. Pentru asta, e nevoie de mai mult decât vorbe goale și promisiuni fără acoperire. E nevoie de muncă susținută, de seriozitate. E nevoie de oameni care se pricep la ceva și care vor să se implice pentru ca noi toți să o ducem mai bine.

 Ce argumente vă mână în luptă?

SECULICI. Sunt, prin formație, un om al proiectelor materializate. Meseria de arhitect m-a învățat să proiectez pentru viitor și să îmi las amprenta asupra mediului în care trăiesc. În Arad, vedeți multe edificii care poartă semnătura mea și mă refer aici la construcții emblematice pentru oraș. În plus, am o îndelungată experiență politică, iar în administrație am activat la toate nivelele, de la poziția de consilier local, județean până la cea de prim-vicepremier al Guvernului României. Am ajuns într-un punct în care consider că e nevoie de această experiență a mea, de responsabilitatea cu care abordez orice problemă. Și, mai mult decât atât, e nevoie de oameni de acțiune, de oameni de echipă și nu de parlamentari care își desfășoară mandatul la televizor.

Cum v-ați defini, ca om politic, în câteva cuvinte?

SECULICI. De la părinții mei am învățat ce înseamnă respectul față de oameni și față de valorile pe care le apără ei, astfel încât să nu-mi fie rușine de faptele mele și să stau cu fruntea sus. M-au învățat să lupt pentru principiile în care cred dar mai presus de toate, m-au învățat credința în Dumnezeu, care m-a ghidat în tot ceea ce am făcut. Mă definesc, deci, ca un om onest, cu frică de Dumnezeu, care va sta oricând cu fruntea sus în fața celor care au crezut în mine și mi-au acordat încrederea lor. Sunt un om a cărui inimă arde pentru semenii săi, un arădean care este dispus să sacrifice timp, experiență de viață, să-și dăruiască întreaga sa ființă pentru binele celor din jur. Așa să-mi ajute Dumnezeu!