A X-a ediție “Tiberiu Popovici”

De Vasile Filip
La conferința jubiliară
La conferința jubiliară
ARAD. La Colegiul Național “Moise Nicoară” s-a desfășurat sâmbătă, 16 mai, cea de a 10-a ediție a Conferinței de Matematică “Tiberiu Popovici”.

La ora 9 dimineața, sala festivă era arhiplină de elevi ceea ce dovedește că în acest liceu matematica nu este doar o materie ce trebuie învățată pentru a trece un examen ci o materie ce se studiază cu plăcere, cu interes, cu motivație. Meritul se datorează profesorilor de matematică de la “Moise Nicoară” cei care au avut dealtfel această inițiativă de a da elevilor ocazia să se familiarizeze cu cerințele și exigențele unei conferințe, cu redactarea de referate științifice.

Gazda desăvârșită a acestui eveniment, prof. Octavia Potocean, a început printr-o pledoarie convingătoare și emoționantă în favoarea acestei științe – matematica. Despre rolul ei in viața noastră de zi cu zi, despre magia și provocările ei au vorbit apoi numeroși invitați: prof. Major Csaba – directorul Colegiului Național « Moise Nicoară », prof. univ. dr. Ramona Lile – rectorul UAV, prof. univ. dr. Cristian Haiduc – prorector UVVG, conf. Univ. dr. Sorin Nădăban – decanul Facultății de Științe UAV, prof Alexa Popa, prof Nicolae Pellegrini – inspector școlar general adjunct ISJ Arad, prof. Simona Tocoian, prof. Claudia Mihit, doctorand UVT, prof. Dana Cameniță dar și elevii Sturz Ștefan, Ciacli Bogdan, Maria Andrei și Papp Tamas Peter.
După discursurile din sala festivă a început prezentarea referatelor științifice de către elevi. 49 de elevi de liceu și 51 de elevi de gimnaziu de la Moise Nicoară dar și de la alte școli din oras (Școala Gimnazială nr. 5, Colegiul Economic, Școala Gimnazială «Aurel Vlaicu», Colegiul Național «Vasile Goldiș », Liceul Teoretic « Mihai Veliciu » Chișineu-Criș) au participat cu lucrări interesante la această ediție a conferinței.

A face din matematica o sărbătoare, a transmite pasiune pentru această știință este ceea ce reușesc prin munca, talentul, efortul lor constant profesorii de matematică de la Colegiul Național «Moise Nicoară» (Octavia Potocean, Mircea Potocean, Ovidiu Bodrogean, Liliana Negrilă, Doba Francisc, Moraru Augustin, Portal Vilhelm)

Felicitări tuturor participanților și profesorilor care i-au îndrumat!

Concurs Rubik

În cadrul Conferinței de matematică a avut loc și un concurs, cu premii, de rezolvare a cubului Rubik la care au participat 8 elevi de liceu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !