Act normativ pentru meritocrația în spitale. Pintea: Nu o să mai avem probleme legate de corupție

Reactualizat la:
Act normativ pentru meritocrația în spitale. Pintea: Nu o să mai avem probleme legate de corupție
Ministrul Sorina Pintea a precizat că metodologia privind promovarea meritocrației în angajarea personalului medical va fi publicată miercuri, subliniind că prin proiect vor fi eliminate problemele privind corupția în rândul angajărilor din spitale.

Sorina Pintea a precizat că actul normativ privind promovarea meritocrației în angajarea personalului medical va fi făcut public miercuri.

„Eu am promis de câteva luni un act normativ, o metodologie, prin care să promovăm meritocrația în angajarea personalului medical. (…) Probabil că în momentul în care s-a publicat în Monitorul Oficial Ordinul de ministru privind angajarea medicului în sistemul de stat și privat, cineva mă ironiza: „Asta e meritocrația”? Nu, am spus clar, astea sunt condițiile. Ordinul, metodologia – mai târziu. Astăzi pot să vă prezint”, a spus ministrul la Forumul Național al Spitalelor.

Potrivit aceleiași surse, examenele și concursurile pentru ocuparea posturilor vacante de medic, asistenți medicali, personal medical și alt personal cu studii superioare se vor organiza o dată pe trimestru în opt centre regionale de concurs.

„Concursurile se desfășoară în ultima lună a fiecărui trimestru la o dată care va fi stabilită de DSP și publicată pe pagina de internet, fiecare unitate sanitară cu personalitate juridică va transmite la sediul DSP în care e centrul regional, lista cu posturile vacante de medici, asistenți medicali, chimiști, biologi, farmaciști pe locuri de muncă, grade, trepte, specialități și profile”, informează ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a explicat că Ministerul Sănătății va elabora între 1.500 și 2.000 de subiecte din care vor fi extrase, în ziua concursului, 40 în contextul susținerii examenului.

După ce această metodologie va parcurge cadrul legislativ, problemele privind de corupția la angajare vor fi eliminate.

„Eu sunt convinsă că marea majoritate dintre dumneavoastră veți aprecia faptul că avem posibilitatea acum, printr-o metodologie aprobată de Ministerul Sănătății, după ce ea va parcurge un traseu legislativ, astfel încât, nu o să mai avem probleme legate de presupuse acte de corupție la angajare sau alte modalități de a angaja personalul”, a declarat Pintea.

Ministrul a concluzionat spunând că acest demers va reprezenta un mare pas înainte și că va viza toate spitalele.

„Am promis această metodologie care se bazează pe actele normative existente, deci nu se modifică nimic în legislație, doar această metodologie”, a conchis ministrul.

Sursa: Mediafax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !