Adeverinţă pentru alocaţia de susţinere a familiei

De Diana Dutu
Adeverinţă pentru alocaţia de susţinere a familiei
La fel cum au făcut-o la începutul fiecărui an şcolar, arădenii care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei trebuie să-şi actualizeze dosarul.

Ne oferă detalii directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Arad, Oana Pârvulescu: „În conformitate cu prevederile legale, titularul dosarului de alocaţie pentru susţinerea familiei are obligaţia de a depune la dosarul respectiv, la începutul anului şcolar, o adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ la care sunt înscrişi copiii, care să ateste că aceştia frecventează o formă de învăţământ organizată potrivit legii, dacă beneficiază sau nu de bursă şcolară şi nu au repetat anul şcolar 2017-2018. Adeverinţa mai trebuie să conţină numele şi prenumele copiilor, precum şi codul numeric personal al acestora. În cazul neprezentării acestei adeverinţe până la data de 25 octombrie, dreptul la alocaţia pentru susţinerea familiei încetează în luna următoare celei în care beneficiarul nu îndeplineşte respectiva condiţie” – atrage atenţia Oana Pârvulescu.

În prezent, în municipiul Arad, sunt în plată 130 de alocaţii pentru susţinerea familiei, din care 60 sunt pentru familii monoparentale. Valoarea medie a acestui tip de prestaţie socială este de 228 de lei. La nivelul judeţului Arad, sunt 1.873 de beneficiari de alocaţie pentru susţinerea familiei, valoarea medie a acesteia fiind de 186 de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !