Adio, ajutoare de căldură! Primăria să se împrumute

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
20Comentarii
Adio, ajutoare de căldură! Primăria să se împrumute
Guvernul a anunţat că nu va mai acorda ajutoare de căldură către CET-uri, pe care le-a etichetat drept pomeni, şi trimite primăriile care au nevoie de bani să ceară împrumuturi.

Subiectul ajutoarelor de la Guvern pentru susţinerea producerii şi furnizării energiei termice în Arad a fost unul de scandal de câţiva ani buni. Primarul Gheorghe Falcă a anunţat de nenumărate ori că ajutoarele pentru CET-uri sunt acordate pe criterii politice, că Guvernul are afinităţi pentru diferite oraşe, în timp ce Aradul este marginalizat şi nu primeşte nici un ban pentru încălzire. Ultima declaraţie a prim-ministrului Victor Ponta vine ca o palmă peste obrazul tuturor celor ar mai vrea să acuze politizarea ajutoarelor de căldură, dar şi ca o eliberare de obligaţii a Guvernului: nu mai dă la nimeni ajutoare, aşa că nu mai poate fi acuzat de nimic!
„Împreună cu ministerul Finanţelor, o să avem o modificare legislativă prin care toate oraşele care au nevoie de sprijin pentru încălzire – nu le dăm noi aşa cadou, ci vor putea să se împrumute din Trezorerie, să treacă peste iarnă şi, sigur, să dea înapoi creditul într-o perioadă sustenabilă de timp – că e Bucureşti, că e Galaţi, că Arad, că e altcineva, transparent, egal pentru toţi, să nu se spună că dăm la unul că e de la un partid, la altul nu dăm că e de alt partid, absolut toate Consiliile locale sau Consiliul general pot să facă solicitare, primesc împrumutul şi-l restituie într-o perioadă de timp”, a anunţat Ponta, făcând astfel referire şi la problema Arad.
Premierul spune că respectiva modificare legislativă va fi promovată în cel mai scurt timp pentru ca administraţiile locale să poată solicita deja ajutoare în caz de nevoie. „Asta este soluţia corectă şi cred că este şi un stimulent să-şi facă investiţiile în sistemul termic. Că aşa, dacă le dăm pomană în fiecare an, n-o să facă niciodată nicio investiţie, cam cum se întâmpla la Drobeta-Turnu Severin, unde dacă le dăm în fiecare an atunci nu fac nimic”, a mai anunţat Ponta.

Gata cu ajutoarele

Aşa că Primăria Arad poate să-şi ia gândul de la ajutoarele pe care oricum spunea că nu le primeşte şi să treacă la împrumuturi dacă nu poate susţine altfel producerea energiei termice. Guvernul nu mai dă pomeni la nimeni, nici la cei din barca proprie, nici la cei din Opoziţie.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor