Află ce li se pregăteşte comercianţilor de la ştrand!

De Adriana Barbu
12Comentarii
Află ce li se pregăteşte comercianţilor de la ştrand!
Primarul spune că zona comercială s-a revitalizat şi că, pe viitor, ştrandul s-ar putea întinde peste această zonă. Un bazin de înot ar prinde contur iar gardurile ar fi istorie.

ARAD. Va fi un singur ştrand, cu o singură zonă şi un singur tarif de intrare. Aceasta pare să fie noua intenţie a administraţiei locale. Cel puţin aşa a lăsat să se înţeleagă edilul local, Gheorghe Falcă, la conferinţa de presă de luni. De unde a pornit totul? De la convingerea primarului că zona comercială a ştrandului se revitalizează încet, încet. O convingere care a avut ca bază discuţiile cu comercianţii la momentul la care Falcă a făcut o inspecţie pe ştrand pentru a vedea stadiul pregătirilor pentru deschiderea sezonului estival. Şi, dacă tot a venit vorba de ştrand, Falcă a precizat că, după Paşti, va face o nouă vizită la baza de agrement şi că, până atunci, va fi finalizat şi proiectul care va vorbi de coborârea de pe pasarelă şi intrarea în incinta ştrandului. „Este îmbucurător să vezi, însă, că în zona comercială a început o activitate intensă pentru pregătirea sezonului estival. Noi încercăm să îi sprijinim pe comercianţii de aici astfel încât să se dezvolte”, a precizat Gheorghe Falcă.
Primarul a indicat faptul că au existat mai multe solicitări venite de la agenţii economici de a intra cu afacerile în zona bazinelor mari, dar că acest fapt a fost refuzat, Municipalitatea considerând că este vorba de concurenţă neloială şi că cei care au mers din prima cu Primăria în această zonă ar trebui protejaţi.

Protejaţi

Edilul a mai spus şi faptul că nu doar zona bazinelor merge bine, ci că există potenţial şi în zona comercială, unde comercianţii vechi s-au pus pe investit iar alţii noi şi-au anunţat prezenţa aici. Falcă a făcut şi legătura între investiţia în pasarela peste Mureş (care ar urma să fie finalizată înainte de 1 mai) şi renaşterea zonei comerciale (considerând că renaşterea zonei are legătură cu investiţia) şi a vorbit de câteva investiţii private care prind contur, acum, aici, cum este cazul unui club care promite revitalizarea vieţii nocturne a bazei.

Planurile de viitor

Numai că edilul nu s-a oprit aici, ci a vorbit şi de viitorul ştrandului. A precizat, de pildă, că la rectificarea de acum, banii pentru viitoarele tobogane care vor fi montate în zona bazinelor mari dar şi în zona bazinelor mici vor fi mutaţi de la Primărie la Recons (societate care are acum în grijă ştrandul), fapt care garantează printre altele rapiditatea procedurilor de achiziţionare a acestora. Planurile pentru acest an se opresc aici (dacă nu ţinem cont de curăţarea bazinelor şi alte investiţii mici sau foarte mici), însă cele de la anul par a fi mari. Potrivit edilului, Municipalitatea s-a gândit la realizarea unui bazin de înot în zona comercială (în vecinătatea clubului care, în curând, îşi va deschide porţile şi a teraselor care se revigorează acum) şi la transformarea zonei comerciale într-una de ştrand veritabil. Acest fapt ar duce, tot în viziunea lui Gheorghe Falcă, la eliminarea gardurilor şi crearea unui singur ştrand, care să aibă o singură taxă de intrare, lăsând să se înţeleagă că acest tarif ar fi cel de acum din zona bazinelor mari.
Decizia vis-a-vis de planurile de revigorare totală a zonei comerciale se va lua, spune edilul, după întâlnirea pe care ar urma să o aibă cu comercianţii de la ştrand.

Cutia Pandorei

Oricum, anunţul făcut de primar luni a deschis, la o secundă după, un subiect mai vechi: cel al solicitării comercianţilor de la ştrand şi a opoziţiei politice de a elimina tariful din zona comercială pe motiv că aceasta nu oferă pe moment nimic arădenilor.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor