Agenția de Ocupare a Forței de Muncă: două decenii de activitate

De Andreea Pintea
Agenția de Ocupare a Forței de Muncă: două decenii de activitate
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă este prezentă în România de două decenii. Luni, 10 decembrie, ANOFM marchează 20 de ani de la prima ședință a Consiliului de Administrație, moment ce a pus bazele unei instituţii orientate către piaţa muncii.

„Serviciul Public de Ocupare, cu toate structurile sale, a acumulat în acești ani o experienţă bogată şi valoroasă, potenţată şi de modelele de succes ale instituțiilor similare din statele membre ale Uniunii Europene. În acest moment, ANOFM oferă servicii profesioniste folosite cu încredere de toţi cei care doresc să intre pe piaţa muncii sau să evolueze în cadrul acesteia”, a punctat președintele ANOFM, Daniela Barbu.

Acesta a mai aărtat și că: „Identificarea şi valorificarea oportunităţilor de ocupare prin oferirea de servicii de calitate pentru cei care caută un loc de muncă sau pentru angajatori, sunt deziderate permanente urmărite în activitatea desfăşurată atât la nivel central, cât şi în structurile teritoriale ale ANOFM. Instituția noastră acordă o deosebită atenţie îndeplinirii obiectivelor majore stabilite prin Strategia Europa 2020, respectiv: creşterea ocupării forţei de muncă prin diminuarea şomajului de lungă durată, a şomajului în rândul tinerilor, dar şi a altor categorii de persoane care întâmpină dificultăţi de integrare pe piaţa muncii. În acest sens, sub îndrumarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, implementăm o serie de proiecte finanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, urmărindu-se astfel creșterea oportunităților de încadrare în muncă a persoanelor aparţinând unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piaţa muncii”.

Director AJFOM Arad, Marinel Henteș, a subliniat la rândul său că: „Alături de instituția coordonatoare – ANOFM, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncp Arad reprezintă atât procesul de mediere a muncii, în toate componentele sale, cât și nucleul-suport pentru tot ceea ce înseamnă complexul de activități de la locul de muncă vacant și până la integrarea oricărei persoane în muncă , precum și legătura concretă și adaptată nevoilor tot mai complexe ale angajatorilor, mai ales în zona noastră administrativ-teritorială”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !