Ajutor specific european

De Diana Dutu
Maxim 6,5 euro pe cap de animal FOTO: FAN
Maxim 6,5 euro pe cap de animal FOTO: FAN
Producătorii de lapte şi carne de oi şi capre din zonele defavorizate sunt aşteptaţi la APIA pentru depunerea cererilor până în 15 noiembrie.

ARAD. Producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate sunt aşteptaţi la APIA pentru a-şi depune cererile de plată aferente anului 2013 în cadrul schemei de ajutor specific ce le este acordat. Plafonul maxim alocat ajutorului financiar specific, care se acordă anual prin Fondul European de Garantare Agricolă, este de 6.711.315 euro, iar cuantumul maxim este de 6,5 euro/cap de animal.

De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de ovine/caprine persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, care deţin exploataţii cu cod primit de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor localizate în zonele defavorizate din România.

Până la 15 noiembrie 2013, solicitanţii trebuie să depună o cerere pe beneficiar pentru toate exploataţiile deţinute (cu cod ANSVSA), la centrul judeţean APIA din Arad, strada Fraţii Neumann, nr. 10.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură efectuează un control la faţa locului până la data limită a perioadei de reţinere, respectiv 23 februarie 2014 inclusiv, dar poate fi efectuat şi în afara perioadei de reţinere, după caz, în funcţie de neconformităţile rezultate în urma controlului, timp în care beneficiarii au obligaţia de a menţine în exploataţie efectivul de animale pentru care au solicitat ajutorul specific”- precizează Gheorghe Alda, director al APIA Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !