ALDE: nevoia de patriotism

De Simion Todoca
5Comentarii
Delegaţia ALDE Arad depune coroana Foto : JA
Delegaţia ALDE Arad depune coroana Foto : JA
Copreşedintii ALDE Arad, Ionel Ciupe şi Mircea Purcaru, au participat la manifestările de la Păuliş, dedicate cinstirii memoriei eroilor care şi-au dat viaţa în luptele împotriva trupelor horthyste în septembrie 1944. Împreună cu alţi colegi, cei doi au depus o coroană de flori la monument.

„Este bine că ne comemorăm eroii, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să ne mulţumim cu depunerea unor coroane de flori la diverse ocazii, ci avem datoria de a învăţa de la ei lecţia patriotismului. Tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani s-au jertfit acum 71 de ani pentru a-şi apăra patria. Astăzi, când vremurile sunt atât de tulburi şi starea de pace se poate transforma oricând într-una de război, patriotismul nu mai trebuie tratat ca o vorbă în vânt, ci cultivat, sădit în conştiinţa tuturor, mai ales a celor tineri, pentru că ei reprezintă viitorul„ a declarat Mircea Purcaru. La rândul său, Ionel Ciupe a subliniat că „prin patriotism nu trebuie să înţelegem doar curajul şi determinarea de a-ţi apăra cu preţul vieţii ţara, ci mult mai mult. În condiţiile globalizării accentuate, care reduce drastic suveranitatea ţărilor, adevăraţii români au datoria de a păstra şi perpetua valorile românismului, indiferent de ce natură- istorice, religioase, morale, culturale- ar fi ele. Patriotismul înseamnă grija pentru interesul naţional şi nu abandonarea acestuia în favoarea intereselor personale, de partid sau de grup. ALDE, singurul reprezentant al liberalismului românesc, consideră că sub nicio formă nu se admite ca la putere să ajungă din nou forţe care nu au ca proiect să conducă ţara, ci doar să o stăpânească, să o jefuiască, să o terorizeze. Acum 71 de ani, nişte tineri au dat proba supremă a patriotismului. Astăzi, deşi este în UE şi NATO, România nu este în rând cu marile naţiuni, în primul rând din cauza celor care nu au dat dovadă de patriotism, acceptând orice decizii ale unor persoane din aceste structuri, doar pentru ca prin sprijinul lor să se menţină la putere în ţară. Trebuie să ne unim cu toţii forţele pentru ca aceştia să nu mai revină niciodată la cârma ţării”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor